Első szintű varázslatok

1. SZINT

AGATHY PÁNCÉLJA (ARMOR OF AGATHY)
1. szintű védőmágia aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: saját magad komponensek: V, S, M (egy pohár víz)
hatóidő: 1 óra
Egy mágikus védőerő vesz körül, kísérteties fagyként megjelenve, ami eltakar téged és a felszerelésedet. A hatás idejére kapsz 5 ideiglenes életerőpontot. Ha egy lény közelharccal támad rád, amíg nálad vannak ezek a pontok, a lény 5 hideg sebzést szerez.
Magasabb szinteken: ha egy 2-es vagy magasabb szintű varázslathelyen idézed meg, az ideiglenes életerő pontok és a hideg sebzés is 5-tel nő szintenként a varázslathely 1. szintje felett.

ÁLCA (DISGUISE SELF)
1. szintű illúzió
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, M
Hatóidő: 1 óra
Megváltoztatod a kinézetedet (beleértve az öltözéked, páncélod, fegyvereidet és bármilyen más felszerelésedet). A hatás addig tart, amíg a varázslat véget nem ér, vagy cselekvésként el nem bocsátod. Tűnhetsz 1 lábnyival (30cm) magasabbnak vagy alacsonyabbnak, vékonynak, kövérnek, vagy bármilyen köztes alkatúnak. A tested alapvető formáját nem változtathatod meg, így csak olyan alakot választhatsz, melynek azonos elrendezésű végtagjai vannak. Egyébként az illúzió mértéke csak rajtad áll. A varázslat okozta változások nem állják ki a fizikai vizsgálódás próbáját. Ha például a varázslat kalappal egészíti ki az öltözékedet, ha bárki megérinti, nem érezne semmit, csak a fejedet és a hajadat. Ha vékonyabbnak láttatod magadat, mint valójában, és feléd nyúl valaki, a keze beléd ütközne, miközben látszólag még csak a levegőben tartja. Ha egy lény cselekvésként megfigyeli a külsődet, a varázslataid elleni mentődobások NF‐jére dobott sikeres Intelligencia (Vizsgálódás) próbával felfigyelhet rá, hogy álcáztad magad.

ÁLDÁS (BLESS)
1. szintű bűbáj
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 30 láb (9m)
Komponensek: V, M, A (szentelt víz szórás)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Megáldasz legfeljebb három kiválasztott lényt a hatótávon belül. Ahányszor csak a célpont támadó dobást vagy mentődobást dob a varázslat hatóideje során, a célpont egy d4‐gyel is dob, és a dobott értéket hozzáadja a támadó dobásához vagy mentődobásához.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be,
még egy lényre hat varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett.

ÁLLATBARÁT (ANIMAL FRIENDSHIP)
1. szintű bűbáj aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: 30 láb
komponensek: V, S, M (egy falat étel)
hatóidő: 24 óra
Meggyőzhetsz egy szörnyet arról, hogy nem akarod bántani. Válassz egy szörnyet hatótávon belül. Hallania és látnia kell téged. Ha a szörny Intelligenciája 4-es vagy magasabb, a varázslat megbukik. Ellenkező esetben, a szörnynek sikeres Bölcsesség mentődobást kell végrehajtania, különben elvarázsolt lesz a hatóidő alatt. Ha te vagy valamelyik társad bántja a célpontot, a varázslat véget ér.

ÁLLATOK NYELVE (SPEAK WITH ANIMALS)
1. szintű jövendölés (rituálé)
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, S
Hatóidő: 10 perc
A varázslat hatóidejéig megérted és szóban kommunikálni tudsz az állatokkal. Sok állat tudása és tudata korlátozott, de legalább információt tudnak adni közeli helyekről és szörnyekről, amit érzékelnek vagy az elmúlt napon érzékeltek. Ha a Kalandmester engedi, rávehetsz egy állatot, hogy tegyen meg neked egy kisebb szívességet.

ALTATÓ VARÁZS (SLEEP)
1. szintű bűbáj
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 90 láb (27m)
Komponensek: V, M, A (egy csipetnyi finomszemű homok, rózsaszirom, vagy egy tücsök) Hatóidő: 1 perc
E varázslat mágikus szendergésbe ringat lényeket. Dobj 5d8‐cal. Összesen ennyi életerő pontnyi lényre hathat a varázslat. A hatótávon belül általad kiválasztott pont körül 20 láb (6m) sugarú körben, aktuális életerő pontjaik emelkedő sorrendjében hat lényekre a varázslat (az eszméletlen lényeket hagyd ki).
Az éppen legkevesebb életerő ponttal rendelkező lénnyel kezdve minden lény, akire a varázslat hat, eszméletét veszti a hatóidőre. Az alvó lény felébred, ha sebződik, vagy ha valaki cselekvésként felrázza vagy felpofozza az alvó lényt.
Mindegyik lény életerő pontját vond le az dobott összegből, mielőtt a következő legkevesebb életerő ponttal rendelkező lénnyel folytatnád. A varázslat csak akkor hat a következő lényre, ha a lény aktuális életerő pontjainak száma egyenlő, vagy kevesebb mint a megmaradt összeg. Élőholtakra, és az elbájolásra immúnis lényekre nem hat a varázslat.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be,
még 2d8 életerő pontnyi lényre hat a varázslat varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett.

AZONOSÍTÁS (IDENTIFY)
1. szintű jövendölés (rituálé)
Bevetési Idő: 1 perc
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, M, A (egy legalább 100ap értékű gyöngy és egy bagoly toll)
Hatóidő: azonnali
Kiválasztasz egy tárgyat, melyet meg kell érintened (és folyamatosan érintkezésben maradnom vele a varázslás alatt). Ha ez egy varázstárgy vagy valamiféle mágiával felruházott tárgy, megismered a tulajdonságait, a használata módját, hogy szükséges‐e a használatához összehangolás, és hogy hány töltete van (ha van töltete). Megtudod, áll‐e valamilyen varázslat hatása alatt a tárgy (és milyen varázslat hatása alatt). Ha a tárgyat varázslattal hozták létre, megtudod, milyen varázslattal. Ha a varázslás során egy lényt érintesz meg, megtudod, milyen varázslatok hatása alatt áll.

BETEGSÉGSUGÁR (RAY OF SICKNESS)
1.szintű nekromancia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 60 láb
Komponensek: V, S Hatóidő: azonnali Egy émelyítő zöld energiasugár tör egy hatótávon belüli lény felé. Végezz távolsági varázslat támadást a célpont ellen. Találatnál a célpont 2d8 méregsebzést szerez és Állóképesség mentődobást kell dobnia. Sikertelen mentésnél, a következő köröd végéig mérgezett marad.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 2. Vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, a sebzés 1d8-cal növekszik varázslatszintenként, a varázslathely 1. Szintje felett.

BIZALMAST TALÁL (FIND FAMILIAR)
1. szintű idéző mágia (rituálé)
Aktiválás ideje: 1 óra
Hatótáv: 10 láb
Komponensek: V, S, M (10 aranypénzt érő faszén, tömjén, gyógynövények, amit tűz által kell elemészteni egy rézedényben) Hatóidő: azonnali
Egy bizalmas szolgálataira teszel szert, egy szellem, ami egy általad választott állat formáját veszi fel: denevér, macska, rák, béka (varangy), sólyom, gyík, polip, bagoly, mérgeskígyó, hal (hering), patkány, holló, csikóhal, pók, vagy menyét. Egy hatótávon belül lévő szabad helyen jelenik meg, a választott alak statisztikáival rendelkezik, de égi, átkozott vagy démon (te választásod) vadállat helyett. A bizalmasod tőled függetlenül viselkedik, de mindig engedelmeskedik a parancsaidnak. Harc esetén saját kezdeményezését dobja és a saját körében cselekszik. Nem tud támadni, de a többi akciót normálisan végre tudja hajtani. Ha az életerő pontjai 0ra esnek, eltűnik, nem hagy hátra fizikiai formát. Ha újra megidézed ezt a varázslatot, újra megjelenik. Amíg 100 lábnál közelebb van hozzád, telepatikusan tudsz vele kommunikálni. Ráadásul, akcióként láthatsz a szemén keresztül és hallhatod, amit ő hall, a következő fordulód kezdetééig, így előnyöd származik az bizalmasod különleges érzékeléséből. Ez idő alatt, a saját érzékelésedet tekintve vak vagy és süket.
Akcióként ideiglenes menesztheted az bizalmasodat. Egy zsebdimenzióba tűnik el, ahol várja, hogy megidézd. Alternatívaként menesztheted örökre. Amíg ideiglenesen van menesztve, akcióként előidézheted az újbóli megjelenését 30 láb távolságon belülre tőled egy szabad helyen. Nem lehet több, mint egy bizalmasod egy időben. Ha megidézed ezt a varázslatot, amikor már van egy bizalmasod, egy új alakot vesz fel. Válassz egyet a fenti listából. Az bizalmasod a választott formát veszi fel. Végül, ha egy varázslatot érintés hatótávval idézed meg, az bizalmasod átadhatja a varázslatot, mintha ő idézte volna meg. A bizalmasodnak 100 láb távolságon belül kell lennie tőled, és a reakcióját arra kell használnia, hogy átadja a varázslatot, amikor megidézed. Ha a varázslathoz támadó dobásra van szükség, a támadás módosítódat használod a dobáshoz.

BOSZORKÁNYVILLÁM (WITCH BOLT)
1. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 30 láb
Komponensek: V, S, M (egy fa ága, amit villámcsapás ért)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Egy sistegő kék energiasugár tör egy lény felé, hatótávon belül, egy tartós fényívet formálva közted és a célpont között. Végezz távolsági varázslattámadást a lény ellen. Ha sikeres, a célpont 1d12 villámsebzést szerez, és a hatóidő alatt, minden körödben használhatsz egy akciót arra, hogy automatikusan 1d12 villámsebzést mérj a célpontra. A varázslat véget ér, ha bármi másra használod az akciód. A varázslat akkor is véget ér, ha a célpont bármikor a varázslat hatótávján kívül van, vagy ha teljesen takarásban van tőled.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, a kezdeti sebzés 1d12-vel növekszik szintenként, a varázslathely 1. szintje felett.

CSAPÁS (BANE) 1. szintű bűbáj aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: 30 láb
komponensek: V, S, M (egy csepp vér) hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Legfeljebb 3 választott lénynek, amit 30 láb távolságon belül látsz Karizma mentődobást kell végre hajtania. Amikor egy célpont, amelyik elbukja a mentődobást, támadódobást vagy mentődobást hajt végre a varázslat vége előtt, a célpontnak d4-et kell dobnia és a dobott számot ki kell vonnia a támadódobásból vagy a mentődobásból.
Magasabb szinteken: ha egy 2-es vagy magasabb szintű varázslathelyen idézed meg, egy extra lényt vehetsz célba szintenként a varázslathely 1. szintje felett.

CSENDES VARÁZSKÉP (SILENT IMAGE)
1. szintű illúzió
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m)
Komponensek: V, M, A (egy kevés gyapjú)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 10 perc
Létrehozod egy tárgy, lény, vagy más látható jelenség képét. A képnek el kell férnie egy 15 láb (4,5m) élű kockában. A kép tetszésed szerinti helyen jelenik meg a hatótávon belül, és megmarad a hatóidőn keresztül. A varázskép tisztán vizuális jelenség; nem jár vele hang, szag vagy más érzékszervi hatás.
Cselekvésként mozgathatod a képet a hatótávon belül bármilyen más helyre. Amikor a kép mozog, úgy változtathatod, hogy a mozgás természetesnek tűnjön. Például ha egy lény képét hoztad létre, és mozgatod, megváltoztathatod a képet, hogy úgy tűnjön, jár.
Ha valaki fizikailag érintkezik a képpel, akkor felfedi, hogy illúzió, mivel minden átmegy rajta. Ha egy lény cselekvésként megfigyeli a képet, a varázslataid elleni mentődobások NF‐jére dobott sikeres Intelligencia (Vizsgálódás) próbával felfigyelhet rá, hogy illúzió. Ha egy lény ráébred, hogy a kép illúzió, a lény átláthat a képen.

CSENDVARÁZS (SILENCE)
1. szintű illúzió (rituálé)
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 120 láb (36m)
Komponensek: V, M
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 10 perc
A hatótávon belül egy általad kiválasztott pont körüli 20 láb (6m) sugarú gömbben a hatóidő alatt semmilyen hang nem jön létre és nem jut át. Ha egy lény vagy tárgy teljes egészében a gömbben van, immúnis a mennydörgés sebzésre. A gömbben nem lehet verbális komponensű varázslatot bevetni.

DISSZONÁNS SUTTOGÁS (DISSONANT WHISPERS)
1. szintű bűbáj aktiválás ideje: 1 akció
hatótáv: 60 láb komponensek: V
hatóidő: azonnali
Egy disszonáns dallamot suttogsz, amit csak egy hatótávon belüli általad választott lény hall, és borzalmas fájdalom lesz úrrá rajta. A célpontnak Bölcsesség mentődobást kell végeznie. Sikertelen dobásnál, 3d6 pszichikus sebzést szerez és azonnal használnia kell a reakciót, ha elérhető, hogy olyan messze kerüljön tőled, amennyire csak a sebessége engedélyezi. A lény nem megy egyértelműen veszélyes területre, mint például tűz vagy gödör. Sikeres dobásnál feleannyi sebzést szerez és nem kell eltávolodnia. Egy süket lény automatikusan sikeres a mentődobásban.
Magasabb szinteken: amikor 2-es vagy magasabb szintű varázslathelyen idézed meg, a károsodás 1d6tal növekszik szintenként a varázslathely 1. szintje felett.

ÉGETŐ CSAPÁS (SEARING SMITE)
1. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 bónuszakció
Hatótáv: saját magad Komponensek: V Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Legközelebb, amikor közelharci fegyverrel támadsz a varázslat hatóideje alatt, a fegyver forró fehér intenzitással lobban fel és a támadás 1d6 extra tűz sebzést okoz és a célpont lángra gyullad. Amíg a varázslat tart, a lénynek minden kör elején Állóképesség mentődobást kell végezni. Ha sikertelen, 1d6 tűz sebzést szerez. Sikeres dobásnál a varázslat véget ér. Ha célpont vagy egy lény 5 láb távolságon belül arra használja az akcióját, hogy eloltsa a lángokat, vagy valamilyen más hatás eloltja őket (mint például a célpont víz alá merül), a varázslat véget ér.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, a
kezdeti extra sebzés növekszik 1d6-tal szintenként, a varázslathely 1. szintje felett.

ÉTEL ÉS ITAL MEGTISZTÍTÁSA (PURIFY FOOD AND DRINK)
1. szintű átalakító mágia (rituálé)
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 10 láb
Komponensek: V, S
Hatóidő: azonnali
Minden nem mágikus étel és ital hatótávon belül 5 láb sugarú körben, általad választott középponttal megtisztul és méregtől és betegségtől mentes lesz.

FÉLREVEZETŐ ÍRÁS (ILLUSORY SCRIPT)
1. szintű illúzió (rituálé)
Aktiválás ideje: 1 perc
Hatótáv: érintés
Komponensek: S, M (legalább 10 aranyat érő ólomalapú tinta, amit a varázslat elemészt)
Hatóidő: 10 nap
Pergamenre, papírra vagy más megfelelő anyagra írsz és megtöltöd egy hatásos illúzióval, ami a hatóideig tart. Számdora és bármely lény számára, akit meghatározol, amikor megidézed a varázslatot, az írás normálisan jelenik meg, a te kézírásoddal, és kifejez bármilyen jelentést, ami a szándékod volt, amikor megírtad a szöveget. Mindenki másnak az írás úgy jelenik meg, mintha ismeretlen vagy mágikus szöveg lenne, ami érthetetlen. Alternatívaként, okozhatod úgy, hogy az írás egy teljesen más üzenetet mutasson, más kézírással és nyelven írva, de a nyelvet neked ismerned kell. Ha a varázslat visszavonásra kerül, az eredeti írás és az illúzió is eltűnik. Egy igazlátó lény el tudja olvasni a rejtett üzenetet.

GONOSZ ÉS JÓ ÉRZÉKELÉSE (DETECT EVIL AND GOOD)
1. szintű jövendölés aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: saját magad komponensek: V, S
hatóidő: koncentráció, legfeljebb 10 perc
A hatóidő alatt, tudod, ha tévelygő, égi, elemi, elátkozott lény, démon vagy élőhalott 30 lábnál közelebb van hozzád, valamint hol van pontosan. Tudod, ha egy varázslat által megszentelt vagy megszentségtelenített hely vagy tárgy 30 lábnál közelebb van hozzád. A varázslat áthatol a legtöbb akadályon, de 1 láb méretű kövek, 1 hüvelyk közönséges fémek, vékony ólomlemezek és 3 láb fa vagy föld blokkolják.

GONOSZTÓL ÉS JÓTÓL VÉDŐ VARÁZS (PROTECTION FROM EVIL AND GOOD)
1. szintű védőmágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S, M (szentelt víz és porrá zúzott ezüst és vas, amit a varázslat elemészt)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 10 perc
Amíg tart a varázslat, megérintesz egy hajlandó lényt, és ő védve lesz bizonyos típusú lényekkel szemben: tévelygők, égiek, elemiek, átkozottak, démonok és élőhalottak. A védelem több előnnyel is jár. A meghatározott típusú lények hátrányban vannak a célpont ellen irányuló támadódobásoknál. A célpontot nem lehet elbűvölni, megijeszteni, nem szállható meg. Ha a célpont már elbűvölt, megijesztett vagy megszállt egy ilyen lény által, a célpont előnyben van bármilyen mentődobásnál a releváns hatás ellen.

GYÓGYÍTÓ SZÓ (HEALIND WORD)
1. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 bónusz cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m)
Komponensek: V
Hatóidő: azonnali
Egy általad kiválasztott, látható lény a hatótávon belül visszanyer 1d4 + a varázslás tulajdonság módosítóddal megegyező életerő pontot. A varázslat nem hat élőholtakra vagy szerkezetekre.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be, a
célpont még 1d4 életerő pontot nyer vissza varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett.

GYORS VISSZAVONULÁS (EXPEDITIOUS RETREAT)
1. szintű átalakító mágia
Aktiválás ideje: 1 bónuszakció
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, S
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 10 perc
A varázslat segítségével hihetetlen sebességgel tudsz mozogni. Amikor megidézed ezt a varázslatot, és aztán bónuszakcióként minden forduló végén, amíg véget nem ér a varázslat, végre hajthatsz egy Rohanás akciót.

HADAR KARJAI (ARMS OF HADAR)
1. szintű igézés aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: saját magad (10 láb sugár)
komponensek: V, S hatóidő: azonnali
Segítségül hívod Hadar, a Sötét Éhség erejét. Sötét energiák indái nőnek ki belőled és minden lényt 10 láb távolságon belül leütnek. Minden lény azon a területen Erősség mentődobást kell, hogy végre hajtson. Elvétett mentésnél, a célpont 2d6 nekrózis sebzést szerez, és nem reagálhat ismét a következő fordulóig. Sikeres mentésnél, a lény fél sebzést szerez, de más hatás nem érinti.
Magasabb szinteken: ha egy 2-es vagy magasabb szintű varázslathelyen idézed meg, a károsodás 1d6tal nő szintenként a varázslathely 1. szintje felett.

HAMIS ÉLET (FALSE LIFE)
1. szintű nekromancia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, S, M (kis mennyiségű alkohol vagy desztillált szesz)
Hatóidő: 1 óra
Támogatod magad egy nekromán élethasonmással, amíg tart a varázslat, ideiglenesen 1d4 + 4 életerőpontot szerzel.
Magasabb szinteken: Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, plusz 5 ideiglenes életerő pontot kapsz varázslatszintenként a varázslathely 1. szintje felett.

HARAGOS CSAPÁS (WRATHFUL SMITE)
1. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 bónuszakció
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
A varázslat hatóideje alatt következő alkalommal, amikor közelharci fegyveres támadással találsz, a támadásod plusz 1d6 pszichikus sebzést okoz. Ráadásként, ha a célpont egy lény, Bölcsesség mentődobást kell dobnia, különben a varázslat végéig ijedt lesz. Akcióként a lény a varázslatod elleni mentődobás NF-jére dobhat Bölcsesség próbát, hogy megacélozza az akaratát és véget vessen a varázslatnak.

HIT PAJZSA (SHIELD OF FAITH)
1. szintű védőmágia
Bevetési Idő: 1 bónusz cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m)
Komponensek: V, M, A (kis darabka, szent szöveggel írt pergamen)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 10 perc
A hatótávon belül általad választott lény körül csillogó mező jelenik meg. A célpont VF‐jére +2 bónusz jár a hatóidőre.

HOSSZÚLÉPÉS (LONGSTRIDER)
1. szintű átalakító mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S, M (egy kis kosz)
Hatóidő: 1 óra
Megérintesz egy lényt. A célpont sebessége 10 lábbal növekszik a varázslat végéig.
Magasabb szinteken: Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, plusz egy lényt vehetsz célba varázslatszintenként, a varázslathely 1. szintje felett.

HŐSIESSÉG (HEROISM)
1. szintű bűbáj
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Egy hajlandó lény, akit megérintesz bátorsággal lesz telve. Amíg a varázslat véget nem ér, a lény immunis a félelemre és ideiglenes életerőpontokat szerez, amelynek mértéke egyenlő te varázslás tulajdonság módosítód értékével az egyes fordulók elején. Amikor a varázslat véget ér, a célpont elveszti a maradék ideiglenes életerőpontját.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 2. Vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, plusz egy lényt vehetsz célba szintenként, a varázslathely 1. Szintje felett.

ISTENI SEGÍTSÉG (DIVINE FAVOR) 1. szintű energiamágia aktiválás ideje: 1 bónuszakció hatótáv: saját magad komponensek: V, S
hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Az imádságod isteni sugárzással ruház fel. A varázslat végéig, a fegyveres támadásaid plusz 1d4 sugárzás sebzést okoznak találat esetén.

JÓ BOGYÓK (GOODBERRY)
1. szintű átalakító mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S, M (fagyöngy ág)
Hatóidő: azonnali
Legfeljebb 10 bogyó jelenik meg a kezedben, amik a hatóidő alatt varázslattal vannak felruházva. Egy lény használhatja az akciót egy bogyó megevésére. Ez visszaállít egy életerő pontot és egy napra elegendő táplálékot biztosít. Amennyiben nem kerülnek 24 órán belül elfogyasztásra, elveszítik ezt a képességüket.

KENŐOLAJ (GREASE)
1. szintű idéző mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 60 láb
Komponensek: V, S, M (egy kis sertésbőr vagy vaj)
Hatóidő: 1 perc
Egyenletes kenőolaj lepi el a földet 10-láb négyzetben egy hátótávon belüli középponttal és nehezített pályát képez a hatás idejére. Amikor a kenőolaj megjelenik, minden lény a területen Ügyesség mentődobást kell, hogy végre hajtson, különben elesik. Egy lényre, aki belép a területre vagy ott fejezi be a fordulót, ugyanez vonatkozik.

KÖDFELHŐ (FOG CLOUD)
1. szintű idéző mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 120 láb
Komponensek: V, S
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 óra
Létrehozol egy 20 láb sugarú ködfelhőt egy hatótávon belüli pontban. A köd sarkok körül terjed, a terület rendkívül homályos. A hatóidő alatt tart vagy amíg mérsékelt vagy annál nagyobb (legalább 10 mérföld/óra) sebességű szél eloszlatja.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 2. Vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, a köd sugara 20 lábbal növekszik szintenként, a varázslathely 1. Szintje felett.

KROMATIKUS GÖMB (CHROMATIC ORB)
1. szintű energiamágia aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: 90 láb
komponensek: V, S, M (legalább 50 aranypénzt érő gyémánt) hatóidő: azonnali
Dobsz egy 4 hüvelyk átmérőjű energiagömböt egy lényre, amit hatótávon belül látsz. Kiválasztod a gömb típusát (sav, hideg, tűz, villám, méreg vagy vihar) és egy távolsági varázslat támadást hajtasz végre a célpont ellen. Ha a támadás talál, a lény 3d8 olyan sebzést szerez, amilyet választasz.
Magasabb szinteken: ha egy 2-es vagy magasabb szintű varázslathelyen idézed meg, a károsodás 1d8cal emelkedik szintenként a varázslathely 1. szintje felett.

LÁNGOLÓ KEZEK (BURNING HANDS)
1. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: saját magad (15 láb, azaz 4,5m hosszú kúp)
Komponensek: V, M Hatóidő: azonnali
Kezeidet kinyújtva hüvelykujjaidat összeilleszted, ujjaidat széttárod. Ujjaidból vékony síkban lángok csapnak ki. Minden lénynek egy 15 láb (4,5m) hosszú kúpban Ügyesség mentődobást kell tennie. A lények 3d6 tűz sebzést szenvednek el sikertelen mentő esetén, vagy fele ennyit sebződnek, ha sikeres a mentőjük. A tűz a területen meggyújtja azokat a gyúlékony tárgyakat, melyeket nem visel és nem tart kezében senki.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be, még 1d6 sebzést okoz varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett.

LÁTHATATLAN SZOLGÁLÓ (UNSEEN SERVANT)
1. szintű idéző mágia (rituálé)
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 60 láb
Komponensek: V, S, M (egy darab zsinór és egy kis fa)
Hatóidő: 1 óra
A varázslat létrehoz egy láthatatlan, agyatlan, alaktalan erőt, ami egyszerű feladatokat hajt végre a parancsodra, amíg tart a varázslat. A szolgáló egy szabad helyen kel életre e földön, hatótávon belül. A lény védettségi foka 10, életerőpontja 1, Ereje 2 és nem tud támadni. Ha 0-ra csökken az életerőpontja, a varázslat véget ér. Körönként egyszer, bónuszakcióként, mentálisan utasíthatod a szolgát, hogy legfeljebb 15 lábra mozogjon és kapcsolatba lépjen egy tárggyal. A szolgáló egyszerű feladatokat tud végrehajtani, amiket emberi szolgáló is tudnak, például dolgok elhozása, takarítás, szerelés, ruhajavítás, tűzgyújtás, ételfelszolgálás, bortöltés. Amikor kiadsz egy parancsot, a szolgáló legjobb képességei szerint igyekszik végrehajtani, amíg sikerrel nem jár, majd vár a következő parancsodra. Ha olyan parancsot adsz, amivel 60 lábnál nagyobb távolságra kéne mozognia tőled, a varázslat véget ér.

MÁGIA ÉRZÉKELÉSE (DETECT MAGIC)
1. szintű jövendölés (rituálé)
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, M
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 10 perc
A hatóidő során észleled a mágia jelenlétét 30 lábnyi (9m) távolságon belül. Amikor mágiát észlelsz, a cselekvésedet felhasználva egy halvány aurát látsz minden mágiát hordozó látható lény és tárgy körül a területen, és megismered a mágia iskoláját (ha van).
A varázslat áthatol a legtöbb akadályon, de megakadályozza az észlelést 1 lábnyi (30cm) vastag kő, 1 hüvelyknyi (2,5cm) vastag fém, egy vékony réteg ólom, vagy 3 lábnyi (90cm) vastag fa vagy föld.

MENEDÉK (SANCTUARY)
1. szintű védőmágia
Bevetési Idő: 1 bónusz cselekvés
Hatótáv: 30 láb (9m)
Komponensek: V, M, A (egy kis ezüsttükör)
Hatóidő: 1 perc
A hatótávon belül egy lényt megóvsz a támadásoktól. A varázslat hatóideje alatt ha bármilyen lény megcélozná a védett lényt támadással vagy ártalmas varázslattal, előbb Bölcsesség mentődobást kell dobnia. Ha a mentő sikertelen, a lénynek új célpontot kell választania, különben elveszíti a támadást vagy varázslatot. A varázslat nem véd területre ható ártalmaktól, mint például egy tűzgolyó robbanása. Ha a védett lény támadást végez vagy olyan varázslatot használ, mely ellenséges lényre hat, ez a varázslat véget ér.

MENNYDÖRGŐ HULLÁM (THUNDERWAVE)
1. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: saját magad (15 láb, azaz 4,5m élű kocka)
Komponensek: V, M
Hatóidő: azonnali
Mennydörgő erőhullámot indítasz útnak. Minden lénynek egy tőled kiinduló, 15 láb (4,5m) hosszú kocka területén Állóképesség mentődobást kell tennie. A lények 2d8 mennydörgés sebzést szenvednek el sikertelen mentő esetén, és 10 lábnyival (3m) ellököd őket magadtól. Ha sikeres a mentőjük, fele ennyit sebződnek, és nem lököd el őket. Ezen kívül ha egy nem rögzített tárgy teljes egészében a hatóterületen van, automatikusan ellököd 10 lábnyira (3m) magadtól, és a varázslat mennydörgő dörrenése 300 lábnyira (90m) elhallatszik.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be,
még 1d8 sebzést okoz varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett.

MÉREG ÉS BETEGSÉG ÉSZLELÉSE (DETECT POISON AND DISEASE)
1. szintű jövendölés (rituálé) aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: saját magad
komponensek: V, S, M (egy tiszafa levél) hatóidő: koncentráció, legfeljebb 10 perc
A hatóidő alatt megérzed a mérgek, mérgező lények és betegségek jelenlétét 30 láb távolságon belül. Ezeknek a fajtáját, típusát be is tudod azonosítani. A varázslat áthatol a legtöbb akadályon, de 1 láb méretű kövek, 1 hüvelyk közönséges fémek, vékony ólomlemezek és 3 láb fa vagy föld blokkolják

NYELVEK ÉRTÉSE (COMPREHEND LANGUAGES)
1. szintű jövendölés (rituálé)
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, M, A (egy csipetnyi korom és só)
Hatóidő: 1 óra
A hatóidő alatt megérted a szó szerinti jelentését mindennek, amit hallasz, bármilyen nyelven is beszéljenek. Szintén megértesz minden írott nyelvet, amit csak látsz, de ehhez meg kell érintened a felületet, amire a szavakat írták. Körülbelül 1 perc alatt olvashatsz el egy oldalnyi szöveget. A varázslat nem fejt meg titkos üzeneteket vagy különös jeleket (például egy misztikus jelképet), ha az nem valamilyen írott nyelv része.

ÖSSZEBOGOZÁS (ENTANGLE)
1. szintű idéző mágia aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: 90 láb komponensek: V, S
hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Egy, a hatókörön belüli pont körüli 20 lábnyi négyzeten kapaszkodó gyomok és indák nőnek ki a földből. A hatóidő tartamáig ezek a növények a talajt nehezített tereppé alakítják ezen a területen. A területen lévő lénynek Erő mentődobást kell teljesítenie, különben az összebogozódó növények fogva tartják a hatóidő végéig. A növények által fogva tartott lény felhasználhatja a cselekedetét Erőpróbára a varázslatod elleni mentődobás NF-jére. Ha sikeres, kiszabadítja magát. Amikor a varázslat elmúlik, a megidézett növények elhervadnak.

PAJZSVARÁZS (SHIELD)
1. szintű védőmágia
Bevetési Idő: 1 reakció, amikor eltalál egy támadás vagy megcéloznak egy varázslövedék varázslattal Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, M
Hatóidő: 1 forduló
Mágikus energiából álló láthatatlan akadály jön létre és megvéd téged. A következő köröd kezdetéig +5 bónusz jár a VF‐edre, már a kiváltó támadás ellen is, és nem sebez rajtad varázslövedék.

PARANCSVARÁZS (COMMAND)
1. szintű bűbáj
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m) Komponensek: V
Hatóidő: 1 forduló
Egyszavas parancsot adsz egy látható lénynek a hatótávon belül. A célpontnak sikeres Bölcsesség mentődobást kell tennie, vagy következő körében követi a parancsodat. A varázslat nem hat élőholt célpontokra, ha a célpont nem érti a nyelvet, vagy ha a parancs közvetlenül ártalmas számára. Néhány jellemző parancsot és a hatását itt találod. A leírtakon túl más parancsot is kiadhatsz. Ilyenkor a KM dönti el, a célpont hogy viselkedik.
Ha a célpont nem tudja követni a parancsodat, a varázslat véget ér.
• Eldobni! A célpont eldobja, amit a kezében tart, majd a köre véget ér.
• Földre! A célpont a földre veti magát, majd a köre véget ér.
• Jöjj! A célpont feléd közeledik a lehető legrövidebb és legközvetlenebb úton. Befejezi a körét, ha 5 lábnyi (1,5m) közeledbe ért.
• Megállj! A célpont nem mozog, és nem végez semmilyen cselekvést. A repülő lények a levegőben maradnak, ha képesek. Ha csak mozogva tud a levegőben maradni, a szükséges minimális távolságot teszi meg, hogy a levegőben maradhasson.
• Menekülj! A célpont azzal tölti a körét, hogy a lehető leggyorsabban távolodik tőled.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be, még egy lényt célozhatsz be varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett. A célpontoknak 30 lábnyi (9m) távolságon belül kell állnia egymáshoz képest varázsláskor.

PÁRBAJRA KÉNYSZERÍTÉS (COMPELLED DUEL)
1. szintű bűbáj
aktiválás ideje: 1 bónusz akció hatótáv: 30 láb komponensek: V
hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Egy lényt megpróbálsz párbajra kényszeríteni. Egy lény, akit hatótávon belül látsz, Bölcsesség mentődobást kell, hogy végre hajtson. Sikertelen dobásnál, a lény hozzád vonzódik, megigézve az isteni követelésedtől. A hatóidő alatt, hátrányban van támadó dobásoknál más lények ellen, és Bölcsesség mentődobást kell végre hajtania, ahányszor megpróbál egy tőled 30 lábnál messzebb lévő területre mozogni, ha ez a mentődobás sikeres, abban a körben nincs korlátozva a célpont mozgása.
A varázslat akkor ér véget, ha megtámadsz egy másik lényt, varázslatot hajtasz végre egy másik ellenséges lényen, ha egy hozzád barátságos lény károsítja a célpontot vagy káros varázslatot küld rá, vagy ha több mint 30 láb távolságra fejezed be a körödet a célponttól.

POKOLI DORGÁLÁS (HELLISH REBUKE)
1. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 reakció, amit egy 60 lábon belül látható lény sebzésére válaszolsz
Hatótáv: 60 láb
Komponensek: V, S
Hatódiő: azonnali
Rámutatsz az ujjaddal, és a lényt, amelyik megsebzett téged, egy pillanat alatt pokoli lángok veszik körbe. A lénynek Ügyesség mentődobást kell végre hajtania. Sikertelen mentésnél 2d10 tűz sebzést, sikeres mentésnél ennek a felét kapja.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, a sebzés 1d10-zel növekszik szintenként, a varázslathely 1. szintje felett.

RIASZTÁS (ALARM)
1. szintű visszahúzás (szertartás) aktiválás ideje: 1 perc hatótáv: 30 láb
komponensek: V, S, M (egy pici csengő és egy darab ezüstdrót) hatóidő: 8 óra
Kéretlen behatolók ellen riasztót állítasz be. Válassz egy ajtót, ablakot, vagy egy hatótávon belüli területet, ami nem nagyobb, mint egy 20 láb élű kocka. Amíg a varázslat tart, egy riasztást kapsz, amikor egy Apró vagy egy nagyobb lény hozzáér vagy belép a védett területre. Amikor megidézed a varázslatot, kijelölhetsz lényeket, akik nem riasztják be a riasztót. Azt is kiválaszthatod, hogy a riasztó hallható vagy mentális legyen.
A mentális riasztó az agyadban jelez, ha 1 mérföldön belül vagy a védett területhez képest. Ha alszol, akkor felébreszt.
A hallható riasztó egy kézicsengő hangját hallatja 10 másodpercig 60 láb távolságban.

RONTÁS (HEX)
1. szintű bűbáj
Aktiválás ideje: 1 bónuszakció
Hatótáv: 90 láb
Komponensek: V, S, M (egy gőte megkövesedett szeme)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 óra
Megátkozol egy lényt, akit hatótávon belül látsz. Amíg a varázslat véget nem ér, plusz 1d6 nekrózis sebzést okozol a célpontnak, akármikor megtámadod. Válassz egy tulajdonságot is, amikor megidézed a varázslatot. A célpont hátrányban van a választott tulajdonság próbáinál. Ha a célpont életerőpontjai 0-ra csökkennek, mielőtt a varázslat véget ér, használhatsz egy bónuszakciót a következő körben, hogy megátkozz egy új lényt. Átoktörés a célponton korábban véget vet a varázslatnak.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 3. vagy 4. szintű varázslathely használatával veted be, megtarthatod a koncentrációt akár 8 óráig. Ha 5. vagy magasabb szintű varázslathelyet használsz, megtarthatod a koncentrációt akár 24 órán át.

SEBEK GYÓGYÍTÁSA (CURE WOUNDS)
1. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, M Hatóidő: azonnali
Egy megérintett lény visszanyer 1d8 + a varázslás tulajdonság módosítóddal megegyező számú életerő pontot. A varázslat nem hat élőholtakra és szerkezetekre.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be,
még 1d8 életerő pontot begyógyít varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett.

SEBEK OKOZÁSA (INFLICT WOUNDS)
1. szintű nekromancia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, M
Hatóidő: azonnali
Végezz közelharci varázslat támadást egy elérhető lény ellen. Ha eltalálod, a célpontnak 3d10 nekrózis sebzést okozol.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be, még 1d10 sebzést okoz felett.

SZEMÉLY BŰVÖLÉSE (CHARM PERSON)
1. szintű bűbáj
Bevetési Idő: 1 cselekvés Hatótáv: 30 láb (9m)
Komponensek: V, M
Hatóidő: 1 óra
Megpróbálsz elbájolni egy látható humanoid lényt a hatótávon belül. A célpontnak Bölcsesség mentődobást kell dobnia, melyre előny jár, ha veled vagy társaiddal harcban áll. Ha sikertelen a mentődobása, elbájoltad a varázslat hatóidejére, de legfeljebb addig, amíg te és társaid valahogy nem ártotok neki. Az elbájolt lény baráti ismerősének tekint. Amikor a varázslat véget ér, a lény tudja, hogy elbájoltad.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be, még egy lényt megcélozhatsz varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett. A célpontoknak 30 láb (9m) távolságon belül kell állnia egymáshoz képest varázsláskor.

SZÍNES PERMET (COLOR SPRAY)
1. szintű illúzió aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: saját magad (15 láb kúp)
komponensek: V, S, M (egy csipet por vagy homok, piros, sárga és kék színű) hatóidő: 1 kör
Egy vakító színes fénycsóva tör elő a kezedből. Dobj 6d10-et; az összeg az, hogy a lények hány életerőpontjára van hatással a varázslat. Tőled 15 lábnyi kúpalakzatban a lények az aktuális életerőpontjaik szerinti növekvő sorrendben kerülnek a varázslat hatása alá (eszméletlen és olyan lényeket, amelyeket nem lát, nem figyelembe véve).
A varázslat végéig minden lény, akire hatott a varázslat, megvakul. Vond ki minden egyes lény életerőpontjait az összegből, mielőtt továbblépsz a következő lényre a legalacsonyabb életerőponttal. Egy lény életerőpontjainak egyenlőnek vagy kevesebbnek kell lennie, mint a maradék összeg, hogy hatással legyen rá a varázslat.
Magasabb szinteken: ha egy 2-es vagy magasabb szintű varázslathelyen idézed meg, dobj egy plusz 2d1-et szintenként a varázslathely 1. szintje felett.

TASHA SZÖRNYŰ NEVETÉSE (TASHA’S HIDEOUS LAUGHTER)
1. szintű bűbáj
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 30 láb
Komponensek: V, S, M (aprósütemény és egy toll, amivel integetsz a levegőben)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Egy általad választott lény hatótávon belül mindent rettenetesen viccesnek talál és kacagásban tör ki, amikor a varázslat hatással van rá. A célpontnak Bölcsesség mentődobást kell végrehajtania, különben elesik és alkalmatlanná válik és nem lesz képes felállni a hatóidő alatt. Ha egy lény Intelligencia pontja 4 vagy annál kevesebb, arra nincs hatással. Minden forduló végén és minden alkalommal, amikor megsérül, a célpont végrehajthat egy másik Bölcsesség mentődobást. Előnyben van a mentődobásnál, ha azt sebzés miatt végzi. Sikeres mentődobásnál, a varázslat véget ér.

TENSER LEBEGŐ KORONGJA (TENSER’S FLOATING DISK)
1. szintű idéző mágia (rituálé)
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 30 láb
Komponensek: V, S, M (egy csepp higany) Hatóidő: 1 óra
Ez a varázslat egy kerek, vízsszintes erősíkot képez, 3 láb átmérőjű és 1 hüvelyk vastag, ami 3 láb magasságban lebeg a föld fölött, egy általad választott nem foglalt helyen, amit hatótávon belül látsz. A korong a hatóideig marad és legfeljebb 500 fontot tud megtartani. Ha nagyobb súly helyeződik rá, a varázslat véget ér, és minden, ami a korongon van, lezuhan. A korong mozdulatlan, amíg 20 lábnál közelebb vagy hozzá. Ha 20 lábnál messzebb mész tőle, a korong követ téged, hogy 20 lábnál közelebb maradjon. Keresztül tud menni egyenetlen terepen, lépcsőkön fel vagy le, lejtőn, emelkedőn, de nem tud átmenni 10 lábnál nagyobb domborzaton. Például, a korong nem tud keresztül menni egy 10 láb mély gödrön, és nem tudja elhagyni sem, ha a gödör alján volt létrehozva. Ha több, mint 100 lábnál messzebb mész tőle (rendszerint, mert nem tud keresztülmenni egy akadályon, hogy kövessen), a varázslat véget ér.

TŐRBE CSALÓ CSAPÁS (ENSNARING STRIKE)
1. szintű idéző mágia aktiválás ideje: 1 bónuszakció hatótáv: saját magad komponensek: V
hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Amikor a varázslat hatóidején belül legközelebb eltalálsz egy lényt egy fegyveres támadással, a támadási ponton tekergőző tüskés indák jelennek meg, és a célba vett lénynek Erő mentődobást kell teljesítenie, különben a varázsindák a varázslat idejére fogva tartják. A Nagy vagy nagyobb lények előnyben vannak ennél a mentődobásnál. Ha sikeres, az indák elfonnyadnak és a célpont megszabadul. Amíg a célpontot fogva tartja a varázslat, minden köre elején 1d6 szúrt sebzést szenved el. Az indák által visszatartott lény vagy valaki, aki a lényt meg tudja érinteni, használhatja az akcióját, hogy Erőpróbát hajtson végre a varázslatod elleni mentődobás NF-jére.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 2. Vagy magasabb szintű varázslathely használatával veted be, a sebzés 1d6-tal növekszik szintenként, a varázslathely 1. Szinje felett.

TÜNDÉR TŰZ (FAERIE FIRE)
1. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 60 láb
Komponensek: V
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Egy hatókörön belüli 20 láb élű kockán belül minden tárgy körvonala kék, zöld, vagy lila fénnyel világít (te választasz színt). A varázslat területén továbbá minden lény körvonala is világít, amennyiben nem sikerül neki az Ügyesség mentődobás. A hatóidőn belül a tárgyak és a varázslat által érintett lények 10 láb sugarú halvány fényt bocsátanak ki. A varázslat által érintett lények vagy tárgyak ellenük irányuló támadódobáskor előnyben vannak, ha a támadó látja, és az érintett lénynek vagy tárgynak nem válik hasznára, hogy láthatatlan.

TÜSKEESŐ (HAIL OF THORNS)
1. szintű igéző mágia
Aktiválás ideje: 1 bónuszakció
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
A következő alkalommal, amikor eltalálsz egy lényt távolsági fegyver támadással, mielőtt a varázslat véget ér, tüskeeső keletkezik, ami a fegyveredből vagy lőszeredből tör elő. Az eredeti hatáshoz hozzáadódva, a célpont és minden lény 5 lábon belül Ügyesség mentődobást kell, hogy végrehajtson. A lény 1d10 szúró sebzést szerez sikertelen dobásnál, sikeres dobásnál ennek a felét.
Magasabb szinteken: Ha a varázslatot 2. Vagy magasabb szintű varázslathelyen veted be, a sebzés 1d10-zel növekszik varázslatszintenként a varázslathely 1. Szintje felett (maximum 6d10 lehet).

TOLLESÉS (FEATHER FALL)
1. szintű átalakító mágia
Aktiválás ideje: 1 reakció, amit akkor hajtasz végre, amikor te vagy egy 60 lábon belül lévő lény elesik Hatótáv: 60 láb
Komponensek: V, M (egy pici toll vagy egy darab pihe)
Hatóidő: 1 perc
Válassz legfeljebb 5 hajlandóságot mutató lényt hatótávon belül. A zuhanó lény esési sebessége 60 lábra csökken körönként, amíg tart a varázslat. Ha a lény földet ér mielőtt vége a varázslatnak, nem szenved Esési sebzést és talpra érkezhet és véget ér számára a varázslat.

UGRÁS (JUMP)
1. szintű átalakító mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S, M (egy szöcske hátsó lába)
Hatóidő: 1 perc
Megérintesz egy lényt. A varázslat végéig egy lény ugrótávja megtriplázódik.

VADÁSZ JELE (HUNTER’S MARK)
1. szintű jövendölés
Aktiválás ideje: 1 bónuszakció
Hatótáv: 90 láb
Komponensek: V
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 óra
Válassz egy lényt, akit hatótávon belül látsz és misztikusan megjelölöd a zsákmányodként. Amíg a varázslat véget nem ér, 1d6 plusz sebzést okozol a célpontnak, akármikor megtámadod fegyverrel és előnyben vagy Bölcsesség (Észlelés) vagy Bölcsesség (Túlélés) próbákon, amiket azért végzel, hogy megtaláld. Ha a célpont életerő pontja 0-ra csökken, mielőtt a varázslat véget ér, egy következő körben használhatsz egy bónuszakciót, hogy egy új lényt megjelölj.
Magasabb szinteken: ha a varázslatot 3. vagy 4. szintű varázslathely használatával veted be, megtarthatod a koncentrációdat akár 8 óráig. Ha 5. vagy magasabb szintet használsz, megtarhatod a koncentrációt akár 24 óráig.

VARÁZSLÓK VÉRTJE (MAGE ARMOR)
1. szintű védelmi mágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, M, A (egy darab cserzett bőr)
Hatóidő: 8 óra
Megérintesz egy önkéntes lényt, mely nem visel páncélt. Ezzel védelmező mágikus erőteret formálsz körülötte a varázslat hatóidejére. A célpont alap VF értéke 13 + az Ügyesség módosítója lesz. A varázslat véget ér, ha a célpont páncélt vesz fel, vagy ha cselekvésként elbocsátod a varázslatot.

VARÁZSLÖVEDÉK (MAGIC MISSILE)
1. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 120 láb (36m) Komponensek: V, M
Hatóidő: azonnali
Létrehozol három izzó, mágikus energiából formált lövedéket. Mindegyik lövedék eltalál egy választásod szerinti látható lényt a hatótávon belül. A lövedék 1d4 + 1 energia sebzést okoz a célpontnak, és a lövedékeket egy lényre vagy többre is kilőheted.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be,
még egy lövedéket hozol létre varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett.

VEZÉRLŐ NYALÁB (GUIDING BOLT)
1. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 120 láb (36m)
Komponensek: V, M Hatóidő: 1 forduló Fényes csóva csap le egy választásod szerinti lényre a hatótávon belül. Dobj távolsági varázslat támadást a célpont ellen. Ha eltalálod, a célpontnak 4d6 ragyogás sebzést okozol, és előny jár a következő támadó dobásra a célpont ellen a következő köröd vége előtt, hála a célpontot addig körbe vevő, misztikus derengésnek.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 2. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be,
még 1d6 sebzést okoz varázslatszintenként a varázslat hely 1. szintje felett.

VIHAROS CSAPÁS (THUNDEROUS SMITE)
1. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 bónuszakció
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Az első alkalommal, amikor a hatóidő alatt közelharci fegyverrel támadsz, a fegyvered 300 láb távolságra hallatszó mennydörgést hallat és a támadás plusz 2d6 mennydörgés sebzést okozol a célpontnak. Ráadásként, ha a célpont egy lény, sikeres Erő mentődobást kell végrehajtania, különben 10 lábra lökődik tőled és elesik.

VÍZ LÉTREHOZÁSA VAGY TÖNKRETÉTELE (CREATE OR DESTROY WATER)
1. szintű átalakító mágia aktiválás ideje: 1 akció hatótáv: 30 láb
komponensek: V, S, M (egy csepp víz a létrehozáshoz, vagy egy kevés homok a pusztításhoz) hatóidő: azonnali
- Létrehozás. Egy hatótávon belüli nyitott tárolóban legfeljebb 10 gallon tiszta vizet hozol létre. Alternatíva: a víz esőként hullik 30 láb érintőjű kockában hatótávon belül, eloltva az ott lévő lángokat.
- Eltűntetés. Egy hatótávon belüli nyitott tárolóban legfeljebb 10 gallon vizet teszel tönkre. Alternatíva: 30 láb érintőjű kockában hatótávon belül, ködöt tűntetsz el.
Magasabb szinteken: amikor 2-es vagy magasabb szintű varázslathelyen idézed meg, plusz 10 gallon vizet hozhatsz létre vagy tűntethetsz el, illetve a kocka mérete 5 lábbal nő, szintenként a varázslathely 1. szintje felett.

Első szintű varázslatok

Széthullott birodalom High_God High_God