Ereklyék

Krynn világának eseményeit, mindig is az Istenek mozgatták.

A történelem során, többször előfordult, hogy egy Isten, hatalmát valamilyen kézzel fogható formában manifesztálta, segítve ezzel követőit, vagy átokkal sújtva ellenségeit.

Ezeket tárgyakat Ereklyéknek hívjuk.

Számos formát ölthetnek, varázserejű kardoktól, elsőre jelentéktelennek tűnő apróságokig, ám egy dologban megegyeznek: Valamilyen hatalommal ruházzák fel a használóját.

Ha a játékos egy ereklyéhez jut, képes megkötni azt. Ez egy teljes körébe kerül, onnantól az adott tárgy, a karakter haláláig hozzá köthető. Ha egy karakter megköt egy ereklyét, viszont később megpróbál tőle megszabadulni, bölcsesség próbát kell dobnia 15+az ereklye szintje ellen (Pl. bedobná azt a tengerbe ). Ha elvéti, a tárgy jellegétől függően válthat ki többnyire negatív hatásokat, így mielőtt valaki megköt egy ilyen tárgyat, érdemes megismerni a hozzá kötődő legendát, hogy felkészülhessen az esetleges mellékhatásokra…

Akadnak tárgyak, ( ezek a legkülönlegesebbek, és egyben a legpusztítóbbak.) amelyek önálló intelligenciával bírnak. Ezen tárgyak saját jellemmel rendelkeznek, és gyakran megátkozzák az olyan használókat, akik akaratuknak ellenszegülnének. Az átkok esetlegesen megtörhetőek, maga az ereklye is elpusztítható, ez a kalandmester hatáskörébe tartozik, szülhet külön kalandot is akár, egy ősi ereklye elpusztítása.

A jellemmel rendelkező tárgyak esetén, a karakter csak olyan tárgyat képes megkötni, ( Vagy csak olyan tárgy fog hozzá kötődni ) amely megegyezik a karakter Jó-Gonosz skálán betöltött helyével. ( Azaz egy törvényes jó is magáénak tudhat egy Kaotikus Jó "jellemű tárgyat, ha úgy kívánja. )

A legtöbb ilyen hatás a használat során derül ki, néha már a legenda sejteti mire lehet számítani. Esetenként maga a karakter írja újra a tárgy legendáját, ami hatással lehet bizonyos személyek, frakciók viselkedésére a karakterrel szemben.

Játéktechnikailag az ereklyéknek 5 szintje lehet. Minden olyan szinten, amikor a karakter Jártasság bónusza változik, az ereklye szintje is nő egyel. A későbbi szinteken szerzett tárgyak szinteződnek, azaz egy kilencedik szinten szerzett tárgy pl 2. ereklyeszinten fog a karakterhez kötődni.

Az adott tárgyak egyedi képességeit, lásd a tárgy leírásánál.

Ereklyék

Széthullott birodalom High_God High_God