Varázsművesség és Tárgyszentelés

A Papok, és az Ősmágia tornyában tanult Varázslók képesek saját elméjük hatalmának egy részét, mások számára egyszerű tárgyakba, egy általuk ismert varázslaton keresztül fókuszálni.
A leírás a varázslón keresztül mutatja be a folyamatot, ezzel a Pap megegyezik a következő kivétellel:
A Jó papok mindegyike a rendelkezésére álló tekercs mennyiséget felválthatja gyógyitalokkal. A Gonosz Istenek papjai ugyanezt tehetik támadó varázslatok tekercseivel, a varázsitalok rovására. A Semleges Istenek papjai választhatnak a kettő közül.

Ezek a tárgyak 3 kategóriába sorolhatók: Tekercsek, Varázsitalok, Varázstárgyak.

Tekercsek esetén nincs megkötés, Varázsitalok és Varázstárgyak esetében csak olyan hatások hozhatóak létre, amelyek hatásánál az “ÖNMAGA” szerepel.

A Tartós mágia szertartása

Bár Krynnen csak az Istenek képesek a mágiát maradandó formába önteni, a Magiszterek rájöttek, hogyan lehet a varázslatokat tárgyakon keresztül tartósan megkötni. Sajnos ez az eljárás, nem olyan hatásos mint, amire az égiek képesek, ugyanis a mágia forrása továbbra is csak varázsló elméje marad, a tárgy pedig annak fókusza.

Ennek megfelelően a varázsló a 3 tárgytípusból, kategóriánként csupán annyit képes egyszerre fenntartani, amennyi az* Intelligencia módosítója*, papok esetében a Bölcsességé ( Azaz ha emberek esetében a maximális 20-as intelligencia tulajdonsággal rendelkezik 5 db tekercset, 5 db varázsitalt, és 5 db varázstárgyat képes egyszerre a Tartós mágia szertartásával létrehozni és “életben tartani”.

A felruházandó varázslat szintje nem lehet magasabb a karakter által ismert legmagasabb varázslatszintnél, és ismernie kell az adott varázslatot.

Ha több varázsló vagy pap ( a kettő együtt nem működik ) dolgozik együtt egy tárgy létrehozásán, Előnyös dobást kap a tárgyat készítő személy az azt végző próbájához, viszont balsiker esetén mindannyian részesülnek a negatív módosítókból lásd lejjebb.

Egy tárgy létrehozásakor a játékos varázsművesség szakértelem próbát kell dobjon az alábbi célszámokra.
- Tekercs esetén 13+ a varázslat szintje
-Varázsital esetén 13+ a varázslat szintje
-Varázstárgy esetén 15+ a varázslat szintje

Ez egy komoly koncentrációt igénylő rituálé, amely nyugalmat, és bizonyos mennyiségű időt követel meg a varázslótól vagy paptól. Ha megzavarják, megtámadják, stb. a rituálét úgy kell kezelni, mintha sikertelen lenne a varázsművesség szakértelem próba. ( Azaz kimerültség módosítót kap.)
- Az adott tárgyat a varázsló a varázskönyvére helyezi, ráolvasásokkal, levegőbe rajzolt rúnajelekkel, homlokának a könyvhöz és a tárgyhoz való újbóli hozzáérintésével végzi.
-A papok ugyanezt imával, esetenként böjttel vagy egyéb áldozattal, rituális mozdulatok ismételgetésével, szent szimbólumuk a tárgyhoz és majd homlokukhoz érintésével végzik.

 • A rituálé végrehajtásának ideje:
  - Tekercsek esetén a varázslat szintje x 15 perc
  - Italok esetén a varázslat szintje x 10 perc
  - Varázstárgy esetén a varázslat szintje x 30 perc*

Ha a fenti feltételek adottak, és a próba sikeres úgy a kívánt tárgyon a varázsló elméje tartósította a varázslatot.

Kritikus siker esetén növelheti a varázslat szintjét egyel, de nem haladhatja meg az általa ismert legmagasabbat.

Ha a próba sikertelen a varázsló elméje kimerül, Megkapja a KIMERÜLT státuszt és annak negatív módosítóit. természetesen folytathatja, minden újabb balsiker tovább mozdítja a skálán.

 • A kimerülésből adódó negatív módosítókat, az ehhez tartozó szabály alapján tudja megszüntetni.
  *
  Ha a próbán kritikus balsikert dob, annyit lép a kimerülés táblázaton amekkora a varázslat szintjének fele felfelé kerekítve.
  Azaz 1. szintnél 1, másodiknál 1,
  harmadiknál 2, negyediknél 2,
  ötödiknél 3, hatodiknál 3,
  hetediknél 4, nyolcadiknál 4,
  kilencediknél 5.
  A tárgy továbbá megsemmisül az eltorzult mágikus hatások miatt.

Mint az látható, ha a varázsló túlerőlteti az elméjét abba könnyen bele is halhat, így kellő körültekintéssel kell megválasztania meddig mehet el a hatalom növelésének érdekében.

Ha a varázsló/pap, meg akarja szüntetni a Tartós mágia szertartását egy adott tárgyon, vissza kell bontania az általa szőtt mentális kapcsolatot közte, és a tárgy között. Ez nem túl bonyolult folyamat, révén ismeri a létrehozásának módját, csupán a rituálé módosított változatát kell elvégeznie.( azaz a fentebb írt időintervallumot kell a mágia felbontására fordítania, próbára nincs szüksége hozzá.)

Az anyagi követelmények nem túl bonyolultak: tekercsek esetén penna és pergamen, esetleg irha, ital esetén valamilyen folyadék, varázstárgy esetében pedig az adott* NEM MÁGIKUS TÁRGY.* Ezek költsége nem valami magas, a 10 tekercsnyi pergamen és írókészlet 25 ap., 10 darab erős üvegfiola 10 ap., a tárgyé pedig annak jellegétől függ.

Varázsművesség és Tárgyszentelés

Széthullott birodalom High_God High_God