Varázsló kasztkiegészítések

Az alább felsorolt kivételektől eltekintve megegyezik az alapkönyvben leírtakkal.

Minden az Ősmágia tornyában tanuló varázsló a következő előnyöket élvezi:

- Plusz* két* varázslatot írhatnak a varázskönyvükbe varázshasználói szintenként.* ( Ez nem érinti a naponta elvarázsolható varázslatok számát.)
*
- 3. szinten vissza kell térniük az Ősmágia tornyába, ahol egy pártfogó (általában már meglévő) beavatott tanoncává válnak. A pártfogó, Istene segítségével segít a varázslói fókuszuk létrehozásában.
Ez általában a varázsbot, valamilyen hangszer, sétapálca, ékszer, esetenként tetoválások… ( akad pár törzsi származású a varázslók között is ) minden esetben a tanonc személyiségének egyfajta kiterjesztése.
Ezek a fókuszok ereklyének minősülnek, ereklye szintenként, a varázsló hatalmával együtt növekedve újabb és újabb képességekkel ruházzák fel a használójukat.

A fókusz isteni eredetű, a varázsló lényének kiterjesztése, más használni annak hatalmát képtelen, ha megpróbálják ellopni, azonnal riasztja tulajdonosát, illetve a köztük lévő kapcsolatnak köszönhetően, ha el is veszti ( vagy elveszik ) képes meghatározni a helyét.

A Fókusza által: 1. ereklyeszinten, a varázsló választhat bármelyik kaszt varázslatlistájáról két varázstrükköt, illetve egy Első szintű varázslatot,* amit saját kasztjának megfelelő módosítóval ( INT ) használhat, varázslói mágiaként.*
*Kivétel a gyógyítás, annak adománya a papok privilégiuma.
*

- 4. szinten az adeptusok elsajátítják a Varázsművesség szakértelmet és a Tartós mágia szertartása nevű egyedi rituálét. ( Ne keressétek, ez egy új szakértelem, és képzettnek minősültök benne automatikusan ), amellyel képesek mágikus tulajdonságú tárgyak létrehozására.

-5. szinten kerül sor az aspiránsok beavatására, amennyiben a próbát sikeresen teljesítik, felvételt nyernek a számukra legalkalmasabb rendbe, elnyerve a beavatásukat. ( A patrónusuk rendje ez az esetek döntő többségében.)
Elnyerik pártfogó Istenük ajándékát a Holdfázisok-hoz köthető adományt, továbbá bizonyos szintű hozzáférést kapnak rendjük erőforrásaihoz.

Ezek után az alapkönyvben lévőek szerint fejlődik tovább.

Varázsló kasztkiegészítések

Széthullott birodalom High_God High_God