Kilencedik szintű varázslatok

9. SZINT

ALAKVÁLTÁS (SHAPECHANGE)
9. szintű átalakító mágia Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, S, M (legalább 1500 aranyat érő jáde diadém, amit a fejedre kell helyezned mielőtt a varázslatot megidézed)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 óra
Felveszed egy másik lény alakját a hatóidőre. Az új alak bármilyen lényé lehet, akinek a kihívás értékelése megegyezik vagy alacsonyabb mint a tiéd. A lény nem lehet szerkezet vagy élőhalott és legalább egyszer már látnod kellett ilyet korábban. Egy átlagos példánnyá változol, akinek nincs osztályszintje és Varázslathasználó jellemvonása. A játékstatisztikáidat felváltják a választott lény statisztikái, de megtartod a jellemedet és az Intelligencia, Bölcsesség, valamint Karizma pontjaidat. Szintén megtartod a jártasságaidat és a mentődobás szakértelmedet, amihez hozzáadódnak a lény képességei is. Ha a lénynek ugyanaz a szakértelme, mint neked, és a statisztikában felsorolt bónusz magasabb, mint a tied, használd a lény bónuszait a sajátod helyett. Nem használhatod az új alak legendás vagy odú akcióit. Felveszed az életerőpontjait és Életerő Dobásait.
Amikor visszatérsz a normál alakodba, visszakapod azokat az életerőpontokat, amelyekkel az alakváltás előtt rendelkeztél. Ha azért változol vissza, mert az életerőpontjaid 0-ra esnek, minden többlet sebzést átvesz a normál alakod. Amíg a többlet sebzés miatt nem esnek az életerőpontjaid 0-ra, nem leszel eszméletlen.
Megtartod az osztályod, fajod és más forrásból származó minden előnyös tulajdonságod és használhatod őket, feltéve, hogy az új alak fizikailag képes rá. Nem használhatod a speciális érzékeidet (például sötétben látás), hacsak az új alakod nem rendelkezik ezekkel szintén. Csak akkor tudsz beszélni, ha a lény is tud. Amikor átváltozol, választhatsz, hogy a felszerelésed a földre esik, beleolvad az új alakba, vagy ő hordja azokat. A hordott felszerelés normál módon funkcionál. A Kalandmester dönti el, hogy az új alak számára praktikus-e egy felszerelésdarab viselete, az alakjától és a méretétől függően. A felszerelésed alakja és formája nem változik, hogy jobban passzoljon az új alakhoz, és bármilyen felszerelés, amit az új alak nem tud viselni, a földre esik vagy beleolvad az új alakba. A beolvadó felszerelésnek nincs hatása ebben az állapotban.
A hatóidő alatt használhatod az akciódat egy másik alak felvételére, ugyanazokkal a feltételekkel és szabályokkal mint előzőleg, egy kivétellel: ha az új alaknak több az életerőpontja, mint a jelenleginek, az életerőpontjaid ugyanazon a szinten maradnak.

ASZTRÁLIS KIVETÜLÉS (ASTRAL PROJECTION)
9. szintű nekromancia Bevetési Idő: 1 óra
Hatótáv: 10 láb (3m)
Komponensek: V, M, A (minden megcélzott lényért egy 1.000ap értékű jácint és egy díszesen faragott ezüstrúd legalább 100ap értékben, melyeket a varázslat elhasznál)
Hatóidő: különleges
Te és legfeljebb nyolc önkéntes lény a varázslat hatótávján belül kivetítitek az asztrális testeteket az Asztrális Síkra. A varázslat sikertelen, ha már ezen a síkon tartózkodsz. A hátrahagyott fizikai test eszméletét veszti és az életműködése leáll; nincs szükséges élelemre, levegőre, és nem öregszik.
Az asztrális tested szinte mindenben hasonlít halandó alakodra, a játékbeli statisztikáid megegyeznek, és a felszerelésedet is lemásolja. A legfőbb változás, hogy egy ezüst szalag indul a lapockáid közül és lóg mögötted, de láthatatlanná halványul 1 lábnyi (30cm) távolság után. Ez a szalag köt össze a fizikai testeddel. Amíg sértetlen, hazatalálhatsz. Ha a szalagot átvágják – erre csak olyan hatások képesek, melynek leírása ezt külön kiemeli – a lelked elszakad a testedtől, és azonnal elpusztulsz.
Asztrális tested szabadon utazhat az Asztrális Síkon, és portálokon átléphet bármilyen másik síkra. Ha egy másik síkra átlépsz, vagy visszatérsz arra a síkra, ahol a varázslatot használtad, a tested és felszerelésed azonnal követ az ezüst szalag mentén, így az új síkra belépve visszatérhetsz a testedbe. Az asztrális formád külön megtestesülésed. Az asztrális formádat érő sérülések és más hatások nem hatnak a fizikai testedre, és nem is maradnak meg, ha visszatérsz a testedbe.
A varázslat véget ér számodra és útitársaid számára is, ha cselekvésként elbocsátod a varázslatot. Amikor a varázslat véget ér, a hatása alatt álló lények visszatérnek fizikai testükbe, és felébrednek. A varázslat ideje korán véget érhet számodra vagy egy társad számára. Ha mágia semlegesítését sikeresen használják az asztrális vagy fizikai testre, a lény számára a varázslat véget ér. Ha a lény eredeti teste vagy asztrális formája 0 életerő pontra kerül, a varázslat véget ér számára.
Ha a varázslat véget ér, és az ezüst szalag sértetlen, a szalag visszahúzza a lény asztrális formáját a testébe, és a test újra életre kel. Ha te magad ideje korán visszakerülsz a testedbe, a társaid asztrális formában maradnak, és vissza kell találniuk a testükbe, például úgy, hogy 0 életerő pontra kerülnek.

BOSSZÚVIHAR (STORM OF VENGEANCE)
9. szintű idéző mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: látótér
Komponensek: V, S
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Kavargó viharfelhő alakul, egy látható középpontban, 360 láb sugárban szétterjedve. A területen villámlik, mennydörög és erős szél süvölt. Minden lénynek a felhő alatt (nem messzebb mint 5000 láb távolságban), amikor megjelenik Állóképesség mentődobást kell végeznie. Ha sikertelen, 2d6 mennydörgés sebzést szerez és 5 percre megsüketül. Minden körben, amíg a varázslaton tartod a koncentrációd, a vihar plusz hatásokat produkál a körödben.
2. kör: savas eső esik a felhőből. Minden lény és tárgy alatta 1d6 savas sebzést szerez.
3. kör: 6 villámcsapást hívsz elő a felhőből, hogy a felhő alatt lévő általad választott 6 lényre vagy tárgyra lecsapjanak. Egy lény vagy tárgy nem található el egynél több villámcsapással. Egy megcsapott lénynek Ügyesség mentődobást kell végeznie. Sikertelen mentésnél 10d6 villámsebzést szerez, sikeresnél ennek a felét.
4. kör: Jégszemek esnek a felhőből. Minden lény a felhőz alatt 2d6 zúzó sebzést szerez.
5-10. kör: Szélroham és jégeső támadja a területet. A terület nehéz tereppé válik és borússá válik. Minden lény, aki ott tartózkodik 1d6 fagysebzést szerez. Távolsági fegyveres támadások a területen lehetetlenek. A szél és az eső súlyos elterelésnek számítanak a varázslatokhoz szükséges koncentráció megtartásánál. Végül, erős széllökések (20 és 50 mérföld/óra között) automatikusan eloszlatják a ködöt, és más hasonló jelenséget a területen, akár hétköznapi, akár mágikus.

ELŐÉRZET (FORESIGHT)
9. szintű jövendölés
Bevetési Idő: 1 perc
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, M, A (egy kolibri tolla)
Hatóidő: 8 óra
Megérintesz egy önkéntes lényt, és ezzel felruházod a képességgel, hogy korlátozottan bele lásson a közvetlen jövőbe. A hatóidő alatt a célpontot nem lehet meglepni, és előny jár minden támadó dobására, tulajdonság próbájára és mentődobására. Minden más lény támadó dobásaira hátrány jár a célpont ellen. A varázslat azonnal véget ér, ha a hatóidő alatt újra használod ezt a varázslatot.

FOGSÁG (IMPRISONMENT)
9. szintű védelmi mágia Bevetési Idő: 1 perc
Hatótáv: 30 láb (9m)
Komponensek: V, M, A (a célpontot ábrázoló pergamen kép vagy faragott szobor, valamint a varázslat verziójától függő különleges komponensek, melyek minimális értéke 500 ap a célpont minden Életerő Dobásáért)
Hatóidő: semlegesítésig
Mágikus börtönbe zársz egy látható lényt a hatótávon belül. A célpontnak sikeres Bölcsesség mentődobást kell dobnia, vagy megköti a varázslat hatása. Ha a mentője sikeres, immúnis lesz a varázslat hatására, ha te próbálod meg ismételten bevetni elleni. Amíg a varázslat hatása alatt áll, a célpontnak nem kell lélegeznie, ennie, innia, és nem öregszik. Jövendölés varázslatokkal nem lehet megtalálni vagy érzékelni a célpontot. A varázsláskor eldöntöd, hogy a bebörtönzés melyik formáját használd az alábbiak közül.
- Eltemetés. A célpontot egy föld alatti mágikus erőtér‐gömbbe börtönzöd, amely éppen akkora, hogy a célpont elférjen benne. Semmi nem hatolhat át a gömbön, és teleportálással vagy síkok közötti utazással sem lehet bejutni a gömbbe vagy kikerülni belőle. A varázslat e verziójának különleges komponense egy mitrillből készült golyó.
- Megláncolás. Szilárdan a földbe ágyazott, nehéz láncok fogják le a célpontot. A célpontot leszorítva tartja a varázslat, nem mozoghat és nem mozdítható el semmilyen módon. A varázslat e verziójának különleges komponense egy nemesfémből készül apró szemű lánc.
- Elzárt Börtön. A varázslat a célpontot egy kicsiny extradimenzionális fél‐síkra szállítja, mely védett a teleportálástól és a síkok közötti utazástól. A fél‐sík lehet útvesztő, ketrec, torony, vagy más általad választott, elzárt építmény vagy terület. A varázslat e verziójának különleges komponense egy a börtön egy jádéból faragott modellje.
- Miniatürizált Elzárás. A célpont 1 hüvelyknyi (2,5cm) magasságúvá zsugorodik, és egy drágakőben vagy hasonló tárgyban foglyul ejted. A fény normálisan áthatol a drágakövön (így a célpont kiláthat, míg más lények beláthatnak), de semmi más nem juthat át rajta, még teleportálással vagy síkok közötti utazással sem. A drágakövet nem lehet átvágni vagy eltörni, amíg a varázslat hat. A varázslat e verziójának különleges komponense egy nagy, áttetsző drágakő, például korund, gyémánt vagy rubin.
- Szendergés. A célpont elalszik, és nem lehet felkelteni. A varázslat e verziójának különleges komponense ritka, altató hatású gyógyfüvek keveréke.
A Varázslat Megszüntetése. A varázsláskor, bármelyik változatot is használod, meghatározhatsz egy feltételt, melynek bekövetkeztekor a varázslat véget ér és a célpont kiszabadul. A feltétel lehet olyan részletekbe menő és különleges, amennyire csak szeretnéd, de a KM‐nek el kell fogadnia, hogy a feltételek ésszerűek, és van rá esély, hogy bekövetkezzenek. A feltételek függhetnek egy személy nevétől, személyazonosságától, vagy attól, melyik istenség híve, de ettől eltekintve csak érzékelhető cselekvések vagy jellemzők lehetnek az feltétel alapjai, nem pedig olyan megfoghatatlan sajátosságok, mint a szint, osztály vagy életerő pontok száma. A mágia semlegesítése csak akkor vethet véget a varázslatnak, ha 9. szintű varázslat hely használatával vetik be, és célpontja a börtön, vagy a varázsláskor használt különleges komponens. Egy adott különleges komponens egyszerre csak egy börtön létrehozásához használható. Ha ugyanazzal a komponenssel újra használod ezt a varázslatot, az előző varázslás során elfogott célpont azonnal kiszabadul a varázslat hatása alól.

FURCSA (WEIRD)
9. szintű illúzió
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 120 láb
Komponensek: V, S
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Egy csoport lény legmélyebb félelmeit célozva, képzeletbeli lényeket hozol létre az agyukban, amelyeket csak ők látnak. Minden lény egy 30 láb sugarú körben, egy általad választott hatótávon belüli középponttal, Bölcsesség mentődobást kell, hogy végrehajtson. Ha sikertelen, a hatóidő alatt félni fog. Az illúzió a lény legmélyebb félelmeit hívja életre, a legrosszabb rémálmait könyörtelen fenyegetésként megtestesítve. A félelemben lévő lény minden kör elején sikeres Bölcsesség mentődobást kell, hogy végezzen, különben 4d10 pszichikus sebzést szerez. Ha sikeres a mentés, a varázslat véget ér a számára.

GYÓGYÍTÁS HATALOMSZAVA (POWER WORD HEAL)
9. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 akció Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S Hatóidő: azonnali Egy gyógyító energiahullám árasztja el a lényt, akit megérintesz. A célpont visszaszerzi az összes életerőpontját. Ha a lény elbűvölt, ijedt, megbénult, kábult, az állapot megszűnik. Ha a lény fekvő állapotban van, használhatja a reakcióját arra, hogy felálljon. A varázslat nincs hatással élőhalottakra és építményekre.

HALÁL HATALOMSZAVA (POWER WORD KILL)
9. szintű bűbáj
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m)
Komponensek: V
Hatóidő: azonnali
Kiejted a hatalom szavát, mely egy látható lényt a hatótávon belül arra kényszerít, hogy azonnal szörnyet haljon. Ha a választott lénynek 100 vagy kevesebb életerő pontja van, meghal. Ellenkező esetben a varázslat nem hat rá.

IDŐMEGÁLLÍTÓ VARÁZS (TIME STOP)
9. szintű átalakító mágia Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: önmagad
Komponensek: V
Hatóidő: azonnali
Egy kis időre leállítod az idő folyását saját magad kivételével mindenki számára. Más lények számára nem telik az idő, míg neked egymás után 1d4 + 1 köröd lesz, mialatt a szokásos módon végezhetsz cselekedeteket és mozoghatsz.
A varázslat véget ér, ha ezalatt bármely cselekvésed, vagy bármilyen általad okozott hatás rajtad kívül hatással van más lényre, vagy egy olyan tárgyra, melyet más visel vagy a kezében tart. A varázslat véget ér, ha 1.000 lábnál (300m) jobban eltávolodsz onnan, ahol bevetetted.

IGAZ FELTÁMADÁS (TRUE RESURRECTION)
9. szintű nekromancia
Bevetési Idő: 1 óra
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, M, A (pár csepp szentelt víz és legalább 1.000ap értékben gyémántok, melyeket a varázslat elhasznál)
Hatóidő: azonnali
Megérintesz egy legfeljebb 200 éve halott lényt, amely nem végelgyengülésben halt meg. Ha a lény lelke képes és hajlandó visszatérni a testébe, a lény maximális életerő ponton visszatér az életbe. A varázslat beforraszt minden sebet, semlegesít bármilyen, a halála pillanatában a célpontra ható mérget, meggyógyítja a halálakor ható minden betegségét, eltávolítja róla az átkokat. A varázsló minden sérült vagy hiányzó szervet vagy végtagot visszanöveszt. A varázslattal akár új testet is lehet teremteni, ha az eredeti már nem létezik. Ebben az esetben elég a lény nevét kimondanod. A lény egy általad választott, szabad területen jelenik meg 10 lábnyi (3m) közeledben.

IGAZ POLIMORF (TRUE POLYMORPH)
9. szintű átalakító mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 30 láb
Komponensek: V, S, M (egy csepp higany, egy darab gumiarábikum, egy füstgomolyag) Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 óra
Válassz egy lényt vagy nem mágikus tárgyat, akit hatótávon belül látsz. Átalakítod a lényt egy másik lénnyé, a lényt egy tárggyá, vagy a tárgyat egy lénnyé (a tárgyat nem viselheti vagy hordhatja egy másik lény). A transzformáció a hatóideig tart, vagy amíg a célpont életerőpontjai nullára nem esnek vagy meg nem hal. Ha koncentrálsz a varázslatra a teljes hatóidő alatt, az átalakítás véglegessé válik. Alakváltókra nincs hatással ez a varázslat. Egy nem hajlandó lény végezhet Bölcsesség mentődobást, és ha sikeres, nem lesz rá hatással a varázslat.
• Lény változása lénnyé: ha a lényt egy másik fajta lénnyé változtatod, bármilyen új alakot választhatsz, akinek a kihívás értékelés megegyezik vagy kevesebb, mint a célponté (vagy a szintjével, ha a célpontnak nincs kihívás értékelése). A célpont játékstatisztikáit, beleértve a a mentális tulajdonság értékeket, felváltják az új alak statisztikái. Megtartja a jellemét és a tulajdonságait. A célpont felveszi az új alak életerőpontjait, és amikor visszatér az eredeti alakjába, visszakapja az átalakulás előtti életerőpontokat. Ha azért alakul vissza, mert nullára esnek vissza pontjai, minden többletkárosodás átvivődik az eredeti alakjába. Amíg a többletkárosodás nem csökkenti a lény eredeti alakjának életerőpontjait nullára, nem kerül eszméletlen állapotba. A lény akcióit az új alak természete korlátozza, nem tud beszélni, varázsolni, vagy más akciót végezni, amihez kézre vagy beszédre van szüksége, hacsak az új alakja nem képes rá. A célpont felszerelése beleolvad az új alakba. A lény nem tudja aktiválni, használni, kezelni vagy más módon előnyökhöz jutni a felszereléséből.
• Tárgy változása lénnyé: Egy tárgyat bármilyen lénnyé változtathasz, feltéve, hogy lény mérete nem nagyobb a tárgy méreténél és a lény kihívás értékelése 9 vagy alacsonyabb. A lény barátságos veled és a kísérőiddel. Minden körödben cselekszik. Te döntöd el, milyen akciót végez és hogyan mozog. A KM tudja a lény statisztikáit és minden akcióját és mozgását felülbírálja. Ha a varázslat véglegessé válik, többé nem irányítod a lényt. Attól függően, hogyan kezelted, lehet, hogy barátságos marad veled.
• Lény változása tárggyá: Ha egy lényt tárggyá változtatsz, azzal együtt alakul át, amit visel és hord. A lény statisztikái a tárgyéi lesznek, és a lénynek nem lesznek emlékei az ebben a formában töltött időről, miután a varázslat véget ér és visszatér az eredeti alakjába.
KAPU (GATE)
9. szintű idéző mágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m)
Komponensek: V, M, A (egy legalább 5.000ap értékű gyémánt)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Megidézel egy portált, mellyel összekötsz egy látható területet a hatótávon belül egy konkrét helyszínnel egy másik létsíkon. A portál egy kör alakú nyílás, átmérőjét 5 és 20 láb (1,5 – 6m) között szabadon határozod meg. A portál korongját bármilyen irányban elhelyezheted a térben. A portál a hatóidőn át megmarad. A portálnak mindkét síkon, ahol megjelenik, van első és hátsó oldala. A portálon csak az eleje felől lehet áthaladni. Bármi, ami belép a portálba, azonnal átkerül a másik síkra, a portálhoz legközelebbi szabad helyre.
Istenségek és a síkok más uralkodói megakadályozhatják, hogy portált hozzanak létre a jelenlétükben vagy a birtokukon. Amikor ezt a varázslatot beveted, kimondhatod egy konkrét lény nevét (álnevek, címek, becenevek nem alkalmasak erre a célra). Ha a lény nem azon a síkon tartózkodik, mint te, a portál a megnevezett lény közvetlen közelében jelenik meg, és áthúzza a lényt a portálon keresztül a te oldaladra. Nincs semmilyen különös hatalmad a lény fölött, és a lény szabadon cselekszik a KM belátása szerint. Távozhat, megtámadhat, vagy segíthet is.

KÍVÁNSÁG (WISH)
9. szintű idéző mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V
Hatóidő: azonnali
A Kívánság a leghatalmasabb varázslat, amit egy halandó lény megidézhet. Egyszerűen csak hangosan kimondva módosíthatod a valóság alapjait a kívánságod szerint. A varázslat alapvető használata, hogy egy 8. vagy alacsonyabb szintű varázslatot duplikálsz. Nincs szükséged semmilyen követelményre, beleértve a költséges komponenseket. A varázslat egyszerűen csak életbe lép. Alternatívaként választhatsz a következő hatások közül:
• Létrehozol egy legfeljebb 25,000 aranypénzt érő nem mágikus tárgyat. Nem lehet több 300 lábnál egyik irányban sem, és egy nem foglalt helyen jelenik meg, amit látsz a földön.
• Megengeded legfeljebb húsz lénynek, akiket látsz, hogy visszaszerezzék az összes életerőpontjukat és véget vetsz minden, a Nagyobb helyreállítás varázslatban leírt, hatásnak.
• Legfeljebb 10 lénynek ellenállást biztosítasz egy általad választott sebzés ellen.
• Legfeljebb 10 lénynek, akit látsz immunitást biztosítasz egy varázslat vagy valamilyen más mágikus hatásra 8 órán keresztül. Például, immunissá teheted magad és az összes kísérődet egy lich életszívó támadására.
• Visszavonsz egy nem régi eseményt úgy, hogy kényszeríted az előző körben dobott dobások újradobását (beleértve a te utolsó körödet). A valóság átalakítja magát az új eredményeknek megfelelően. Például, a Kívánság varázslat visszavonhatja egy ellenfél sikeres mentését, egy ellenség kritikus ütését vagy egy barát sikertelen mentését. Kényszerítheted az újradobást előnnyel vagy hátránnyal, és választhatsz, hogy az újradobást vagy az eredeti dobást használod.
Elérhetsz mást is a fent leírt lehetőségeken kívül. Határozd meg a kívánságod a Kalandmesternek amilyen pontosan csak tudod. A KM-nek nagy mozgástere van abban, hogy ilyenkor mi történik; minél nagyobb a kívánság, annál nagyobb rá az esély, hogy valami rosszul sikerül. Ez a varázslat egyszerűen csak elbukhat, a hatás bekövetkezhet csak félig, vagy előre nem látható következményeket szenvedhetsz, attól függően, hogyan határoztad meg a kívánságot. Például, ha azt kívánod, hogy egy gonosztevő legyen halott, lehet, hogy előreutazol egy olyan időbe, ahol már nem él, eltávolítva téged a játékból. Hasonlóképp, egy legendás mágikus tárgyat vagy szerszámot kívánva lehet, hogy az aktuális tulajdonoshoz visz.
Ha mást hatást akarsz elérni, mint egy varázslat duplikálása, a varázslat megidézéséhez szükséges erőfeszítés legyengít. Miután kiállod ezt az erőfeszítést, amíg nem tartasz egy hosszú pihenőt, minden alkalommal, amikor megidézel egy varázslatot, 1d10 nekrózis sebzést szerzel varázslatszintenként. Ez a károsodás semmilyen módon nem csökkenthető vagy megelőzhető. Ráadásként, az Erőd 3-ra esik vissza 2d4 napig, ha nem 3 vagy kevesebb már előtte is. Minden nappal, amit pihenéssel és könnyű tevékenységgel töltesz, a fennmaradó gyógyulási időd 2 nappal csökken. Végül, ha kiteszed magad ennek az erőfeszítésnek, 33% esély van rá, hogy soha többé nem tudod megidézni a Kívánság varázslatot.

METEORVIHAR (METEOR SWARM)
9. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 1 mérföld (1,5km)
Komponensek: V, M
Hatóidő: azonnali
Lángoló tűzgömbök csapódnak a földbe négy látható ponton a hatótávon belül. Minden lénynek egy 40 láb sugarú gömb területén mindegyik általad választott pont körül Ügyesség mentődobást kell dobnia. A célpontok 20d6 tűz sebzést és 20d6 zúzó sebzést szenvednek el sikertelen mentő esetén, vagy fele ennyit sebződnek, ha sikeres a mentőjük. Ha egy lény több robbanás hatóterületén tartózkodik, akkor is csak egy egyszer hat rá a varázslat. A varázslat sérülést okoz tárgyaknak, és meggyújt minden gyúlékony anyagot a területen, melyet nem visel vagy tart a kezében valaki.

PRIZMÁS FAL (PRISMATIC WALL)
9. szintű védőmágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 60 láb
Komponensek: V, S
Hatóidő: 10 perc
Egy csillogó, színes fénysík egy függőleges átlátszatlan falat formál – 90 láb hosszú, 30 láb magas, 1 hüvelyk vastag – középpontja egy pont, amit hatótávon belül látsz. Alternatívaként, formázhatod a falat egy gömbbé, aminek 30 láb az átmérője egy hatótávon belüli középponttal. A hatóidő alatt a fal a helyén marad. Ha úgy helyezed a falat, hogy keresztülmegy egy helyen, ami egy másik lény által foglalt, a varázslat elbukik és az akciód és a varázslathelyed kárba vész.
A fal 100 láb távolságban erős fényt árasz, és plusz 100 láb távolságban halvány fényt. Te és a varázslattal egy időben kijelölt lények át tudnak menni a falon, és nem esik bántódásuk a fal közelében. Ha egy másik lény, aki látja a falat, 20 lábnál közelebb megy hozzá, vagy ott kezdi a körét, sikeres Állóképesség mentődobást kell, hogy végrehajtson, különben 1 percre megvakul.
A fal hét rétegből áll, mindnek más a színe. Amikor egy lény megpróbál áthaladni rajta, rétegenként kell keresztül jutnia rajta. Ahogy keresztül halad az egyes rétegeken, a lénynek Ügyesség mentődobást kell végeznie, vagy a lent leírt módon lesz rá hatással a réteg. A falat el lehet pusztítani, szintén rétegenként, a pirostól az ibolya felé haladva, meghatározott módon. Amikor egy réteg elpusztul, úgy is marad a varázslat végéig. A törlés pálcája tönkre teszi a prizmás falat, de az antimágikus mező nincs rá hatással.
1. Piros: a lény 10d6 tűz sebzést szerez, ha sikertelen a mentés, ennek a felét, ha sikeres. Amíg a réteg a helyén van, nem mágikus távolsági támadások nem tudnak átjutni rajta. A réteg legalább 25 fagyás sebzéssel pusztítható el.
2. Narancssárga: a lény 10d6 savsebzést szerez sikertelen mentésnél, ennek a felét, ha sikeres. Amíg ez a réteg a helyén van, mágikus távolsági támadások nem jutnak át rajta. Erős széllel pusztítható el.
3. Citromsárga: a lény 10d6 villámsebzést szerez sikertelen mentésnél, ennek a felét, ha sikeres. Legalább 60 erős sebzéssel pusztítható el.
4. Zöld: a lény 10d6 méreg sebzést szerez sikertelen mentésnél, ennek a felét, ha sikeres. Útnyitás varázslat, vagy egy másik egyenértékű vagy magasabb szintű szilárd felületen működő portálnyitó varázslat pusztítja el.
5. Kék: a lény 10d6 fagyás sebzést szerez sikertelen mentésnél, ennek a felét, ha sikeres. Legalább 25 tűzsebzéssel pusztítható el.
6. Indigó: ha sikertelen a mentés, a lény leszorított állapotba kerül. Ezután muszáj Állóképesség mentődobást végeznie minden kör végén. Ha sikeres háromszor, a varázslat véget ér. Ha sikertelen háromszor, tartósan kővé változik és ki van téve a a kővé dermedt állapotnak. Az egyforma dobásoknak nem kell egymást követőnek lenniük; tartsd számon mindkettőt, amíg összegyűjt három egyformát. Varázslatok nem jutnak át a falon. Nappali világosság varázslat, vagy ahhoz hasonló egyenértékű vagy magasabb varázslattal pusztítható el.
7. Ibolya: Sikertelen mentésnél, a lény megvakul. Ezután Bölcsesség mentődobást kell végeznie a következő köröd elején. Sikeres mentés véget vet a vakságnak. Ha sikertelen, a lény egy másik síkra teleportálódik, amit a Kalandmester választ, és visszanyeri a látását. (Általában, a lény, aki nem az otthonsíkján tartózkodik, hazakerül, míg más lények az Asztrális vagy az Éteri Síkra kerülnek) Ez a réteg mágia semlegesítő vagy ugyanolyan vagy magasabb szintű varázslatot és mágikus hatásokat véget vető varázslattal pusztítható el.

TÖMEGES GYÓGYÍTÁS (MASS HEAL)
9. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m)
Komponensek: V, M
Hatóidő: azonnali
Gyógyító erő áradata özönlik tőled a körülötted álló sebesültekbe. Összesen 700 életerő pontnyi sérülést gyógyítasz meg, melyet akárhogy eloszthatsz tetszés szerinti számú lény között a hatótávon belül. A gyógyított lényekről ezen kívül elmúlik bármilyen betegség, valamint vakságot, vagy süketséget okozó hatás. A varázslat nem hat élőholtakra és szerkezetekre.

Kilencedik szintű varázslatok

Széthullott birodalom High_God High_God