Hetedik szintű varázslatok

7. SZINT

BÁLVÁNYKÉP (SIMULACRUM)
7. szintű illúzió
Aktiválás ideje: 12 óra
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S, M (hó vagy jég hatékony mennyiségben egy életnagyságú másolat létrehozásához egy lényről, néhány haj, körömdarabok, vagy más része a lény testének a hóba vagy a jégbe rakva, legalább 1500 aranyat érő porrá zúzott rubin a másolatra szórva, amit a varázslat elemészt) Hatóidő: visszavonásig
Egy vadállat vagy humanoid illúzió másolatát hozod létre hatótávon belül, a teljes aktiválási időre. A hasonmás egy lény, részben valódi, jégből és hóból formázva, és normál lényhez hasonló módon tud akciókat végezni és érintett lenni a hatásoktól. Ugyanúgy néz ki, mint az eredeti, de csak a lény életerőpont maximumának a felével rendelkezik és nincs felszerelése. Egyébként az eredeti lény statisztikáit használja. A bálványkép barátságos veled és azokkal a lényekkel, akiket kijelölsz. Engedelmeskedik a szóbeli parancsaidnak, úgy mozog és viselkedik, ahogy kívánod és cselekszik a körödben a harcban. A bálványkép nem képes tanulni vagy erősebb lenni, így nem nőnek a szintjei és más képességei, és nem tudja visszaszerezni az elhasznált varázslathelyeket. Ha a bálványkép megsérül, megjavíthatod egy alkímiai laborban, ritka növények és ásványok használatával, amelyek visszaszerzett életerőpontonként 100 aranypénzt érnek. A bálványkép addig tart, amíg az életerőpontjai nullára nem esnek, amikor is visszaváltozik hóvá és azonnal elolvad. Ha újra megidézed ezt a varázslatot, minden jelenleg aktív másolat, ami ezzel a varázslattal készült, azonnal elpusztul.

ÉGI MEGIDÉZÉSE (CONJURE CELESTIAL)
7. szintű idéző mágia aktiválás ideje: 1 perc hatótáv: 90 láb komponensek: V, S
hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 óra
Egy 4-es vagy alacsonyabb kihívás szintű égit idézel meg, ami egy szabad helyen jelenik meg, amit hatótávon belül látsz. Az égi eltűnik, amikor 0-ra csökkennek az életerőpontjai, vagy amikor megszűnik a varázslat. A hatóidő alatt az égi barátságos hozzád és a társaidhoz. Dobj kezdeményezést az éginek, ami saját körrel rendelkezik. Engedelmeskedik bármilyen szóbeli parancsnak, amit adsz neki (neked nem szükséges akciót végre hajtani), amíg azok nem mondanak ellent a jellemének. Ha nem adsz semmilyen parancsot, megvédi magát az ellenséges lényektől, egyébként nem tesz semmit.
A KM-nél vannak az égi statisztikái.
Magasabb szinteken: amikor 9-es szintű varázslathelyen idézed meg, 5-ös vagy alacsonyabb szintű égit idézel meg.

ELKÜLÖNÍTÉS (SEQUESTER)
7. szintű átalakító mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S, M (gyémántból, smaragdból, rubintból és zafírból összeálló por, legalább 5000 aranyat ér, amit a varázslat elemészt) Hatóidő: visszavonásig
A varázslat segítségével, egy hajlandó lény vagy tárgy elrejthető, biztonságban a felfedezéstől a hatóidő alatt. Amikor megidézed a varázslatot és megérinted a célpontot, láthatatlanná válik és nem vehető célba jövendölő varázslatokkal és nem észlelhető jövendölő varázslatokkal létrehozott jövendölő érzékelőkkel. Ha a célpont egy lény, hibernált állapotba kerül. Az idő megszűnik telni számára és nem öregszik. Kiválaszthatsz egy feltételt a varázslatnak, hogy korábban érjen véget. A feltétel bármi lehet, amit választasz, de a célponthoz 1 mérföldnél közelebb kell bekövetkeznie vagy láthatónak lennie. Ilyen feltétel lehet például: “1000 év leteltével” vagy “amikor a tarrasque feléled”. A varázslat akkor is véget ér, ha a célpont valamilyen sebzést szerez.
ERŐKETREC (FORCECAGE)
7. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 100 láb
Komponensek: V, S, M (1500 aranypénzt érő rubintpor) Hatóidő: 1 óra
Egy mozdulatlan, láthatatlan, kocka alakú, mágikus erőből álló börtön jelenik meg az általad hatókörön belül kijelölt területen. A börtön lehet ketrec vagy tömör doboz, amelyiket választod. A ketrec formájú börtön oldala legfeljebb 20 láb hosszú lehet, a rácsai fél hüvelyk átmérőjűek és egymástól fél hüvelykinyire helyezkednek el. A doboz formájú börtön oldala legfeljebb 10 láb hosszú lehet, és tömör akadályt képez, amelyen semmilyen anyag nem hatol keresztül, és a területről kiinduló vagy oda érkező varázslatokat is blokkolja. Amikor ezt a varázslatot használod, bármely, teljes egészében a ketrec területén lévő lény csapdába esik. Azok a lények, amelyek csak részben lógnak be a területre, kifelé lökődnek odáig, ahol már teljesen a területen kívül vannak. A ketrecben lévő lény nem mágikus úton nem tud kiszabadulni. Ha a lény teleportálással vagy síkok közötti utazással próbál meg kijutni a ketrecből, először teljesítenie kell egy Karizma mentődobást. Ha sikerül, ezzel a varázslattal kijuthat a ketrecből. Ha nem sikerül, a lény nem jut ki a ketrecből és a varázslat vagy hatás elveszik. A ketrec az Éteri Síkba is belenyúlik, így az éteri utazást is akadályozza. Ez a varázslat nem szüntethető meg Mágis semlegesítése varázslattal.
ÉTERISÉG (ETHEREALNESS)
7. szintű átalakító mágia Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: saját magad
Komponensek: V, M
Hatóidő: legfeljebb 8 óra
Átlépsz az Éteri Sík határterületére, ahol az éteri sík és az a sík, ahol most tartózkodsz, átfedi egymást. Az Éteri Határon maradsz a hatóidőre, vagy amíg cselekvésként el nem bocsátod a varázslatot. Ezalatt bármilyen irányban mozoghatsz. Ha felfelé vagy lefelé mozogsz, minden lábnyi mozgás még egy lábnyit használ el a sebességedből. Látod és hallod, ami az indulási síkodon van, de minden szürkének tűnik, és csak 60 lábnyi (18m) távolságig látsz el.
Amíg az Éteri Síkon vagy, csak ezen a síkon tartózkodókra tudsz hatni, és csak ők hathatnak rád. Az Éteri Síkon kívül tartózkodó lények nem észlelnek, és semmilyen módon nem tudnak hatással lenni rád, hacsak valamilyen különleges képességük vagy egy varázslat nem teszi őket képessé erre. Az Éteri síkon kívüli tárgyak és hatások mintha ott sem lennének számodra, így az indulási síkon látott tárgyakon átsétálhatsz.
Amikor a varázslat véget ér, azonnal visszakerülsz a síkra, ahonnan indultál, a jelenlegi helyeden. Ha olyan helyen vagy, amit egy szilárd tárgy vagy lény foglal el, a legközelebbi olyan szabad helyre kerülsz, ahol elférsz, és a mozgásod lábban (30cm) kifejezett távolságának kétszeresével megegyező energia sebzést szenveded el. A varázslat hatástalan, ha az Éteri Síkon használod, vagy olyan síkon, mely nem határos az Éteri Síkkal (például a Külső Síkokon).
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 8. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be, a célpont három önkéntes lény (magadat is beleértve) varázslatszintenként a varázslat hely 7. szintje felett. A célpontoknak 10 lábnyi (3m) távolságon belül kell állniuk tőled varázsláskor.

FELTÁMADÁS (RESURRECTION)
7. szintű nekromancia
Bevetési Idő: 1 óra
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, M, A (egy legalább 1.000ap értékű gyémánt, melyet a varázslat elhasznál) Hatóidő: azonnali
Megérintesz egy legfeljebb egy évszázada halott lényt, amely nem végelgyengülésben halt meg, és amely nem élőholt. Ha a lény lelke képes és hajlandó visszatérni a testébe, a lény maximális életerő ponton visszatér az életbe. A varázslat semlegesít bármilyen, a halála pillanatában a célpontra ható mérget, és meggyógyítja a halálakor ható minden nem‐mágikus betegségét. A varázslat azonban nem gyógyít meg mágikus betegségeket, nem távolít el átkokat vagy hasonló hatásokat; ha a varázslat bevetése előtt ezeket nem távolítják el, akkor az feltámadó lényre továbbra is hatnak. A varázslat minden halálos sebet beforraszt, és minden hiányzó testrészt visszanöveszt.
A visszatérés a halálból megviseli a célpontot. A célpontnak minden támadó dobására, mentődobására és tulajdonság próbájára ‐4 büntetés jár. Ahányszor a célpont befejez egy hosszú pihenőt, a büntetés 1‐gyel csökken, míg teljesen el nem múlik. Egy több mint egy éve halott lényt visszahozni az élők sorába igen megerőltető számodra is. Amíg be nem fejezel egy hosszú pihenőt, nem varázsolhatsz, és hátrány jár minden támadó dobásodra, tulajdonság próbádra és mentődobásodra.

GRAVITÁCIÓ MEGFORDÍTÁSA (REVERSE GRAVITY)
7. szintű átalakító mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 100 láb
Komponensek: V, S, M (egy mágnes és vasreszelék)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Ez a varázslat megfordítja a gravitációt egy hatótávon belüli központú 50 láb sugárú és 100 láb magas hengerben. Minden lény és tárgy, amely nincs valamilyen módon rögzítve a földhöz, felfelé esik és eléri a terület tetejét, amikor megidézed a varázslatot. A lény végezhet Ügyesség mentődobást, hogy egy rögzített tárgyhoz tudjon kapaszkodni, így elkerülve az esést. Ha egy szilárd tárgy (például plafon) keresztezi az esést, az eső tárgyak és lények beleütköznek, akárcsak egy normális lefelé esésnél. Ha egy tárgy vagy lény eléri a terület tetejét, anélkül, hogy bárminek neki ütközne, ottmarad, kissé rezegve, amíg tart a varázslat. A hatóidő végén, az érintett tárgyak és lények visszaesnek a földre.

HALÁL UJJA (FINGER OF DEATH)
7. szintű nekromancia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m)
Komponensek: V, M
Hatóidő: azonnali
A hatótávon belül egy látható célpontba negatív energiát sugárzol, mely perzselő fájdalmat okoz neki. A célpontnak Állóképesség mentődobást kell dobnia. 7d8 + 30 nekrózis sebzést szenved el, ha sikertelen a mentője, vagy fele ekkora sebzést, ha a mentője sikeres.
Ha egy humanoid lény belehal a varázslatba, következő köröd kezdetén zombiként feléled. A zombi véglegesen az irányításod alatt áll, legjobb képességei szerint követi szóbeli parancsaidat.

ISTENI SZÓ (DIVINE WORD) 7. szintű energiamágia aktiválás ideje: 1 bónuszakció hatótáv: 30 láb komponensek: V hatóidő: azonnali
Kiejtesz egy isteni szót, átitatva azzal az erővel, amely a világot alakította a teremtés hajnalán. Válassz akármennyi lényt, akit látsz hatótávon belül. Minden lény, amely hall téged, Karizma mentődobást kell végezzen. Sikertelen dobásnál, a lény az aktuális életerőpontjai szerinti hatást szenved el.
• 50 pont vagy kevesebb: megsüketül 1 percre
• 40 pont vagy kevesebb: megsüketül és megvakul 10 percre
• 30 pont vagy kevesebb: megvakul, megsüketül és megbénul 1 órára
• 20 pont vagy kevesebb: azonnal meghal
Az aktuális életerőpontjaitól függetlenül egy égi, elemi, átkozott vagy démon, amely sikertelen dobást hajt végre, visszakényszerül a származási síkjára (ha nincs ott) és nem tud visszatérni 24 órán át semmilyen kívánság varázslat segítségével.

KÉPVETÍTÉS (PROJECT IMAGE)
7. szintű illúzió
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: 500 mérföld
Komponensek: V, S, M (egy kicsi másolat rólad legalább 5 aranyat érő anyagokból) Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 nap
Létrehozod saját magad másolatát illúzióként, amit a hatóideig tart. A másolat bárhol megjelenhet hatótávon belül, amit korábban láttál már, függetlenül bármilyen közbeeső akadálytól. Az illúzió olyannak látszik, és úgy hangzik, min te, de nem tapintható. Ha az illúzió sebzést szerez, eltűnik, és a varázslat véget ér. Használhatod az akciódat arra, hogy az illúzió kétszer olyan gyorsan mozogjon, mint te, és olyan módon gesztikulálhat, beszélhet, viselkedhet, ahogy csak szeretnéd. Tökéletesen lemásolja a viselkedésed. Látsz a szemével és hallasz a fülével, mintha a helyén lennél.
A te körödben bónuszakcióként, válthatsz az ő érzékeléséről a sajátodra, vagy vissza. Amíg az ő érzékeit használod, a saját környezetedre vak és süket vagy. Fizikai interakció a képpel felfedi, hogy illúzió, mert keresztül lehet menni rajta. Ha egy lény cselekvésként megfigyeli a képet, a varázslataid elleni mentődobások NF‐jére dobott sikeres Intelligencia (Vizsgálódás) próbával felfigyelhet rá, hogy illúzió. Ha egy lény felismeri az illúziót, keresztüllát a képen és bármilyen hangot ad ki, hamisnak hallatszik a lény számára.

KÉSLELTETETT TŰZGOLYÓ (DELAYED BLAST FIREBALL)
7. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 150 láb (45m)
Komponensek: V, M, A (egy denevér guanóból és kénből gyúrt galacsin)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Kinyújtott ujjadból sárga fénysugár lő ki, majd a hatótávon belül kiválasztott pontban összeáll és izzó gyöngyként ott marad a hatóidőn át. Amikor a varázslat véget ér, akár mert a koncentrációd megszakadt, akár mert szándékosan hagytad abba, a gyöngy mély morajlással lángolva felrobban. A robbanás a sarkok körül is terjed. Minden lénynek 20 láb (6m) sugarú gömbben e pont körül Ügyesség mentődobást kell tennie. A célpontok a teljes összegyűlt sebzésnek megfelelő tűz sebzést elszenvedik sikertelen mentő esetén, vagy fele ennyit sebződnek, ha mentőjük sikeres. A varázslat alapsebzése 12d6. Minden a köröd végén, ha a gyöngy még nem robbant fel, a sebzés 1d6‐tal növekszik.
Ha a varázslat hatóideje alatt egy lény a gyöngyöt megérinti, Ügyesség mentődobást kell dobnia. Ha a mentője sikertelen, a varázslat azonnal véget ér, és a gyöngy felrobban. Sikeres mentődobás esetén a lény eldobhatja a gyöngyöt 40 lábnyira (12m). Ha a gyöngy eltalál egy lényt vagy szilárd tárgyat, a varázslat véget ér, és a gyöngy felrobban. A tűz minden tárgynak sérülést okoz a területen, és a gyúlékony tárgyakat felgyújtja, ha azokat nem viseli, és nem tartja a kezében senki.
Magasabb Szinteken. Ha a varázslatot 8. vagy magasabb szintű varázslat hely használatával veted be,
még 1d6 alap sebzést okoz varázslatszintenként a varázslat hely 7. szintje felett.

MISZTIKUS DÉLIBÁB (MIRAGE ARCANE)
7. szintű illúzió
Aktiválás ideje: 10 perc
Hatótáv: látótér
Komponensek: V, S Hatóidő: 10 nap
Egy legfeljebb 1 mérföldnyi terep kinézetét, hangját és szagát egy másik típusú terepéhez teszed hasonlatossá. A terep általános alakja azonban ugyanaz marad. Nyílt mezők és utak úgy nézhetnek ki, mint egy mocsár, domb, szakadék vagy más nehéz vagy járhatatlan terep. Egy tó nézhet ki úgy, mint egy füves rét, egy szakadék, mint egy enyhe lejtő, vagy egy sziklás vízmosás, mint egy széles és sima út.
Hasonlóképpen, megváltoztathatod építmények megjelenését, vagy hozzáadhatod őket, ahol nem léteznek. A varázslat nem álcáz, rejt el vagy ad hozzá lényeket. Az illúzió tartalmaz hallható, látható, tapintható és szagolható elemeket, így egy tiszta földet nehéz tereppé változtathat (és fordítva) vagy más módon akadályozhatja a mozgást a területen.
Ha a megtévesztő terep bármely része (például egy kő vagy bot) eltávolításra kerül a varázslat területéről, azonnal eltűnik. Igazlátó lények átlátnak az illúzión és a terep valódi formáját látják, azonban bármely más elemei az illúziónak maradnak, így bár a lény tisztában van az illúzió jelenlétével, fizikailag kapcsolatba léphet az illúzióval.

MORDENKAINEN PENGÉJE (MORDENKAINEN’S SWORD)
7. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 60 láb (18m)
Komponensek: V, M, A (egy réz és cink markolatú apró platina kard, 250ap értékben)
Hatóidő: koncentráció, legfeljebb 1 perc
Létrehozol egy kard alakú, sík energia mezőt, mely a hatótávon belül a levegőben leveg. A kard a hatóidőn át megmarad. Amikor a kard megjelenik, közelharci varázs támadást indítasz egy általad választott, a kardhoz 5 lábnál (1,5m) közelebb lévő célpont ellen. Ha eltalálod, 3d10 energia sebzést okozol a célpontnak. A varázslat időtartama alatt minden körödben bónusz cselekvésként elmozgathatod a kardot 20 lábnyival (6m) egy látható pontra, és ismét támadhatsz ugyanazon vagy másik célpont ellen.

MORDENKAINEN POMPÁZATOS PALOTÁJA (MORDENKAINEN’S MAGNIFICENT MANSION)
7. szintű idéző mágia
Aktiválás ideje: 1 perc
Hatótáv: 300 láb
Komponensek: V, S, M (egy elefántcsontból faragott minikapu, egy kis darab csiszolt márvány, egy apró ezüstkanál, mindegyik legalább 5 aranyat érjen)
Hatóidő: 24 óra
Varázsolsz egy extradimenzionális lakhelyet hatótávon belül, ami a hatóideig tart. Te választod ki, hogy az egyetlen bejárata hol legyen. A bejárat halványan világít, 5 láb széles és 10 láb magas. Te és bármely lény, amit kijelölsz, amikor megidézed a varázslatot, beléphet a lakhelyre, amíg a bejárat nyitva áll. Ha 30 lábnál közelebb vagy hozzá, nyithatod és zárhatod. Amikor csukva van, láthatatlan. A bejárat mögött egy pompázatos hall található, számos kamrával mögötte. A légkör tiszta, friss és meleg. Bármilyen alaprajzot létrehozhatsz, amit csak szeretnél, de a terület nem lehet nagyobb 50 kockánál, minden kockának 10 láb minden oldala. A hely a válaszásod szerint bútorozott és dekorált. Annyi étel van benne, ami elég 100 embernek egy 9 fogásos bankettre. A 100 majdnem áttetsző szolgálóból álló személyzet mindenkit ellát, aki belép. Te választod meg a kinézetüket és az öltözéküket. Tökéletesen engedelmeskednek a parancsaidnak. Minden szolgáló el tud végezni bármilyen feladatot, amit egy emberi szolgáló meg tudna tenni, de nem tudnak támadni vagy bármilyen akciót végezni, amivel bántanának egy másik lényt. Így tehát tudnak elhozni dolgokat, takarítani, javítani, ruhát hajtogatni, tüzet gyújtani, ételt felszolgálni, bort önteni és így tovább. A szolgálók bárhová mehetnek a palotában, de el nem hagyhatják. Bútorok és egyéb a varázslat által létrehozott tárgyak füstté oszlanak, ha eltávolítják őket a palotából. Amikor a varázslat véget ér, bármely lény az extradimenzionális helyen a bejárathoz legközelebbi nyitott helyre dobódik ki.

PRIZMÁS PERMET (PRISMATIC SPRAY)
7. szintű energiamágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: saját magad (60-láb sugarú kúp)
Komponensek: V, S
Hatóidő: azonnali
Nyolc színes fénycsík villan elő a kezedből. Minden sugár más színű és más az ereje és a célja. Minden lénynek egy 60 sugarú kúpban Ügyesség mentődobást kell végrehajtania. Minden célponthoz dobj d8-cat, hogy meghatározd melyik szín lesz rá hatással.
1. Piros: a célpont 10d6 tűzsebzést szerez sikertelen mentésnél, sikeresnél ennek a felét.
2. Narancs: a célpont 10d6 savas sebzést szerez sikertelen mentésnél, sikeresnél ennek a felét.
3. Sárga: a célpont 10d6 fénysebzést szerez sikertelen mentésnél, sikeresnél ennek a felét.
4. Zöld: a célpont 10d6 méreg sebzést szerez sikertelen mentésnél, sikeresnél ennek a felét.
5. Kék: a célpont 10d6 fagy sebzést szerez sikertelen mentésnél, sikeresnél ennek a felét.
6. Indigó: sikertelen mentésnél a célpont leszorított állapotba kerül. Ezután minden kör végén Állóképesség mentődobást kell végeznie. Ha háromszor sikeres, a varázslat véget ér. Ha háromszor sikertelen, véglegesen kővé változik és kővé dermedt állapotnak lesz kitéve. A sikeres és sikertelen dobásoknak nem kell egymást követni; tartsd számon mindkettőt, amíg a célpont hármat elér az egyikből.
7. Lila: sikertelen mentésnél a célpont megvakul. Ezután Bölcsesség mentődobást kell dobnia a következő fordulód elején. Egy sikeres mentésnél a vakság megszűnik. Ha sikertelen, a lény másik létsíkra kerül a Kalandmester választása szerint és többé nem vak. (Általában, a lény aki nem az otthonsíkján van, haza száműzik, míg más lények az Asztrális vagy Éteri Síkra kerülnek.)
8. Speciális: a célpontot két sugár találja el. Dobj még kétszer, bármilyen 8-ast dobj újra.

REGENERÁCIÓ (REGENERATE)
7. szintű átalakító mágia
Bevetési Idő: 1 perc
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, M, A (egy imakerék és szentelt víz)
Hatóidő: 1 óra
Megérintesz egy lényt, és ezzel felgyorsítod a természetes gyógyulását. A célpont visszanyer 4d8 + 15 életerő pontot. A varázslat hatóideje alatt a célpont 1 életerő pontot visszanyer minden köre kezdetén (10 életerő pontot percenként). A célpont hiányzó testrészei (ujjak, lábak, farok, stb), ha van ilyen, 2 perc után visszanőnek. Ha a levágott testrészt a csonkhoz illeszted, a varázslat azonnal visszanöveszti a végtagot.

SÍKVÁLTÁS (PLANE SHIFT)
7. szintű idéző mágia
Aktiválás ideje: 1 akció
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S, M (egy villás, fémpálca, ami legalább 250 aranyat ér és illeszkedik egy konkrét létsíkshoz) Hatóidő: azonnali
Te és legfeljebb 8 hajlandó lény, akik egymás kezét fogják egy körben, egy másik létsíkra szállítódnak.
Megadhatsz egy célpontot általánosan, mint például Bronzváros a Tűz Elemi Síkján, vagy Dispater palotája a Kilenc Pokol második szintjén, és megjelensz a célállomáson vagy annak közelében. Ha a Bronzvárost próbálod elérni például, lehet, hogy a Vasutcán jelensz meg a Hamvak kapuja előtt, vagy a Tűztengeren keresztül tekintesz a városra, a Kalandmester belátása szerint. Alternatívaként, ha ismered a teleport kör pecsét szekvenciáját egy másik létsíkon, a varázslat ahhoz a körhöz is elvihet. Ha a teleport kör túl kicsi ahhoz, hogy minden magaddal vitt lényt megtartson, a körhöz legközelebbi szabad helyen jelennek meg.
A varázslatot használhatod arra, hogy száműzz egy nem hajlandó lényt egy másik síkra. Válassz egy lényt hatótávon belül és végezz ellene közelharci támadást. Találatnál, a lénynek Karizma mentődobást kell dobni. Ha sikertelen, egy általad meghatározott létsík random helyére kerül. Az így teleportált lénynek saját magának kell megtalálnia a visszautat a jelenlegi létsíkodra.

SZIMBÓLUM (SYMBOL)
7. szintű védőmágia
Aktiválás ideje: 1 perc
Hatótáv: érintés
Komponensek: V, S, M (higany, foszfor, porrá zúzott gyémánt és opál, legalább 1000 aranypénz összértékben, amit a varázslat elemészt)
Hatóidő: visszavonásig vagy kiváltásig
Amikor megidézed ezt a varázslatot, bevésel egy jelképet, ami kárt okoz egyéb lényekben, vagy valaminek a felüleletén (például egy asztalon, egy padlórészen vagy falon) vagy egy zárható tárgy belsejében (például könyv, tekercs, vagy kincsesláda), hogy elrejtsd a jelképet. Ha a felszínt választod, a jelkép egy felület 10 láb átmérőnél nem nagyon területét fedheti. Ha a tárgyat választod, a tárgynak a helyén kell maradnia; ha 10 lábnál távolabb kerül onnan, ahol a varázslatot megidézted, a jelkép megtörik és a varázslat kiváltás nélkül véget ér. A jelkép majdnem láthatatlan és a varázslataid elleni mentődobások NF-jére dobott sikeres Intelligencia (Vizsgálódás) próba szükséges a megtalálásához.
Amikor megidézed a varázslatot, te döntöd el, mi váltja ki a jelképet. A felületre bevésett jelképeknél a legtipikusabb kiváltó okok közé tartozik az érintés vagy a jelképre állás, a jelképet takaró tárgy elmozdítása, egy bizonyos távolságba kerülés, vagy a vésést tartalmazó tárgy manipulálása. Egy tárgyon belülre vésett jelképnél a leggyakoribb kiváltó okok közé tartozik a tárgy kinyitása, bizonyos távolságba kerülése, a jelkép látása vagy olvasása. A kiváltó okot tovább lehet finomítani, hogy a varázslat csak bizonyos körülmények, bizonyos jellemzők (például magasság vagy súly), lényfajták (például az őrzés beállítható, hogy boszorkákra vagy alakváltókra hasson). Arra is meghatározhatsz feltételeket, hogy milyen lények ne aktiválják a jelképet, például olyanok, akik kimondanak egy bizonyos jelszót. Amikor bevésed a jelképet, válassz a lenti opciók közül egy hatást. Amint kiváltásra kerül, a jelkép fénylik, halvány fénnyel megtöltve egy 60 láb sugarú gömbör 10 percre, ami után a varázslat véget ér. Minden lény a gömben célponttá válik, amikor a jelkép aktiválódik, akárcsak azok a lények, akik egy körben először lépnek be, vagy ott fejezik be a kört.
• Halál: Minden célpontnak Állóképesség mentődobást kell dobnia, ami ha sikertelen 10d10 nekrózis sebzést szereznek, ennek a felét, ha sikeres.
• Viszály: Minden célpontnak Állóképesség mentődobást kell dobnia. Ha sikertelen, a célpont veszekszik és vitatkozik egy másik lénnyel 1 percen át. Ez alatt az idő alatt, nem képes értelmes kommunikációra és támadó dobásoknál és tulajdonság próbákon hátrányban van.
• Félelem: Minden célpontnak Bölcsesség mentődobást kell dobnia és ha sikertelen, 1 percig félni fog. Ez alatt az idő alatt a célpont eldob mindent, amit tart és ha tud, legalább 30 láb távolságra kell mozognia a jelképtől minden körben.
• Reménytelenség: Minden célpontnak Karizma mentődobást kell dobnia. Ha sikertelen, a célponton kétségbeesés lesz úrrá 1 percen át. Ez alatt nem tud támadni vagy célba venni egy lényt sem káros tulajdonságokkal, varázslattal vagy más mágikus hatással.
• Őrület: Minden lénynek Intelligencia mentődobást kell végeznie. Ha sikertelen, 1 percre megőrül. Egy őrült lény nem tud akciókat végezni, nem érti, amit egy másik lény mond, nem tud olvasni, és csak zagyvaságokat tud beszélni. A Kalandmester irányítja a mozgását, ami kiszámíthatatlan.
• Fájdalom: Minden lénynek Állóképesség mentődobást kell végeznie. Ha sikertelen, 1 percre cselekvésképtelen lesz és gyötrő fájdalom kínozza.
• Álom: Minden lénynek Bölcsesség mentődobást kell dobnia. Ha sikertelen, 10 percre eszméletét veszti. Akkor ébred fel, ha megsebzik vagy ha valaki arra használja az akcióját, hogy felrázza vagy felpofozza álmából.
• Kábítás: Minden lénynek Bölcsesség mentődobást kell végeznie. Ha sikertelen, 1 percre elkábul.

TELEPORT VARÁZS (TELEPORT)
7. szintű idéző mágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 10 láb (3m)
Komponensek: V
Hatóidő: azonnali
A varázslat egy pillanat alatt elszállít téged és nyolc önkéntes, látható lényt a hatótávon belül, vagy egy látható tárgyat a hatótávon belül, egy általad választott célállomásra. Ha tárgyat akarsz teleportálni, annak teljes egészében bele kell férnie egy 10 láb (3m) élű kockába, és nem viselheti és nem tarthatja a kezében ellenkező lény.
A választott célállomást ismerned kell, és ugyanazon a létsíkon kell lennie, mint te. Az, hogy milyen jól ismered a helyet, meghatározza, sikeresen megérkezel‐e. A KM dob d100‐zal az alábbi táblázat alapján.
Ismertség. Az “állandó kör” egy állandó teleportáló kört jelent, melynek ismered szimbólumait. A “kapcsolódó tárgy” azt jelenti, hogy a birtokodban van egy tárgy, melyet az elmúlt hat hónapban hoztak el a kívánt célállomásról, például egy könyv a varázsló könyvtárából, lepedő a királyi lakosztályból, vagy egy darabka márvány a lich titkos sírkamrájából. A “jól ismert” olyan hely, ahol gyakran voltál már, alaposan tanulmányoztad korábban, vagy amelyet varázsláskor látsz. “Néha látott” egy hely, amit egynél többször láttál, de nem jól ismert számodra. “Egyszer látott” az a hely, melyet már láttál egyszer, akár mágikus úton. A “leírás” azt jelenti, hogy tudod, hol van a hely és hogyan néz ki, de csak mások leírása alapján, esetleg térképről. “Hamis célállomás” az a hely, ami nem létezik. Ez előfordulhat például, ha egy ellenfeled szentélyét megpróbáltad mágikusan kikémlelni, de csak egy illúziót láttál helyette, vagy ha egy ismerős helyszínre akarsz teleportálni, amely már nem létezik.
Pontos Érkezés. Te és a társaid (vagy a célpont tárgy)
megjelentek ott, ahol akartad.
Pontatlan Érkezés. Te és a társaid (vagy a célpont tárgy) véletlenszerű irányban, véletlenszerű távolsággal elvétitek a célállomást. A tévedés távolsága a varázslattal megteendő távolság 1d10 x 1d10 százaléka. Ha például 120 mérföldet (190km) utaznál, pontatlanul érkezel, és a dobásod 5 és 3 a két d10 dobással, akkor 15 százalékkal, vagyis 18 mérföldnyivel (30km) véted el a célt. A KM véletlenszerűen határozza meg a tévedés irányát: d8‐cal dob, ahol 1: észak, 2: északkelet, 3: kelet, és így tovább az égtájak szerint. Ha egy tengerparti városba indultál, de 18 mérföldnyivel (30km) elvétve a célt a nyílt tengerre érkezel, elég nagy bajban vagy.
Hasonló Helyszín. Te és a társaid (vagy a célpont tárgy) egy másik helyre érkeztek, mely ránézésre vagy jellegében hasonló a cél területre. Ha például saját laboratóriumodba indultál, érkezhetsz egy másik varázsló laboratóriumába, vagy egy alkimista műhelybe, melyben a laborod felszereléséhez sok hasonló eszköz található. Általában a legközelebbi hasonló helyre érkezel, de mivel a varázslatnak nincs távolsági korlátja, végül is a síkon bárhol felbukkanhatsz.
Baleset. A varázslat kiszámíthatatlan mágiája rázós útra térít. Minden teleportáló lény (vagy a teleportált tárgy) 3d10 energia sebzést szenved el, és a KM újra dob a táblázaton, hogy kiderüljön, hová érkeztek. (Többször is elérhető baleset eredmény, így a sebződés többszöröse is előfordulhat).

Ismertség Baleset Hasonló helyszín Pontatlan érkezés Pontos érkezés
Állandó kör - - - 01-100
Kapcsolódó tárgy - - - 01-100
Jól ismert 01-05 06-13 14-24 25-100
Néha látott 01-33 34-43 44-53 54-100
Egyszer látott 01-43 44-53 54-73 74-100
Leírás 01-43 44-53 54-73 74-100
Hamis célállomás 01-50 51-100 - -

TŰZVIHAR (FIRE STORM)
7. szintű energiamágia
Bevetési Idő: 1 cselekvés
Hatótáv: 150 láb (45m)
Komponensek: V, M
Hatóidő: azonnali
A hatótávon belül kiválasztott helyen síkokat formázó morajló láng vihara jön létre. A vihar területe legfeljebb tíz darab, 10 láb (3m) élű kockából áll, melyeket tetszésed szerint rendezhetsz el. Mindegyik kocka legalább egyik oldalának egy másik kockával érintkeznie kell. A hatóterületen minden lények Ügyesség mentődobást kell dobnia. 7d10 tűz sebzést szenvednek el sikertelen mentő esetén, vagy fele ennyit sebződnek, ha sikeres a mentőjük.
A tűz sérülést okoz minden tárgynak a területen, és meggyújtja a gyúlékony tárgyakat, ha azt senki nem viseli és nem tartja a kezében. Ha kívánod, a növényekre nem hat a területen a varázslat.

Hetedik szintű varázslatok

Széthullott birodalom High_God High_God