Thetys Quimenor

Fehér Köpenyes Qualinesti Varázsló

Description:
Bio:

Tethys Quimenor egy 100 éves, kreol bőrű, szőke hajú, kék szemű qualinesti elf nő. Magassága 170 cm. Solinari istennő követője, kaotikus jó. Öltözéke: a föld színű, egyszerű szabású, de jó minőségű hosszú ruhákat részesíti előnyben. Utazóköpenye ezüstfenyő színű, szegélyét az alján és az ujjaknál ezüstös hímzés díszíti.
Gyermekkorát Qualinesti déli erdőségeiben töltötte. A vadonban nőtt fel, távol a kényelmes városi élettől. Megfigyelték, hogy a gyermeknek nagyon jó a tájékozódási képessége, ha egyszer járt egy területen, ott később sem tévedt el. Megtanulta, mely bogyó ehető és melyik ártalmas, így napokig képes volt távol maradni a falutól. A növényeken kívül az állatok szokásait is figyelmesen tanulmányozta. Faragott furulyáján képes volt utánozni a madarak énekét. Ezzel sokszor meg is viccelte a falubelieket. Az is szembetűnő volt, hogy a gyermeknek különös tehetsége volt ahhoz, hogy pillanatok alatt megnyugtassa az ideges, nyugtalan állatokat, vagy a síró kisbabákat. Ennek a tulajdonságának némileg ellentmondott kissé hirtelen természete. A barangolásokon kívül szívesen festett vagy rajzolt, természetesen központi témája a természet volt. Egy délután épp a folyónál festegetett, amikor fájdalmasnak tűnő hangra lett figyelmes. Elindult a hang irányába, nem is kellett sokáig keresgélnie, amikor is rátalált egy csapdába szorult unikornisra. Sok állatot látott már, de ilyen fenséges teremtményt még sosem. Ámulata egy pillanatig tartott csupán, majd gyorsan a sérült lény segítségére sietett. Kiszabadította a csapdából, majd sebeit is ellátta, az erdőben található gyógynövényekből készített rá vérzéscsillapító kötést. Az unikornis nem volt más, mint Solinari, a Fehér Köpenyes Varázslók istennője, aki így tette próbára az ifjú varázshasználó elf kislányt. Az Istennő látva a gyermek kitartását és gyengédségét, méltónak találta arra, hogy felerősítse a benne lévő fényt, és megajándékozta mágiával. Továbbá látva zene iránti rajongását, egy mágikus fuvolát is ajándékozott neki.
Ez után a találkozó után nemsokára felbukkantak a faluban a Fehér Köpenyes Varázslók és magukkal vitték Tethyst az Ősmágia Tornyába. Az Istennő kérésére pártfogásukba vették az ifjú elfet, és megkezdődött hosszú évekig tartó oktatása. Az elején nem ment minden zökkenőmentesen. Tethys nehezen tűrte a szabályokat, főleg azokat, melyeknek nem látta értelmét. Nem mehetett kedve szerint felfedező utakra, és főleg nem maradhatott kint napokig egyedül. Tanoncokkal szemben is előfordult, hogy előbb ütött, aztán kérdezett. A mágiaismereteket rohamosan sajátította el, mindössze rakoncátlan természete okozott nagyobb fejtörést a varázslóknak. Egy idősebb Fehér Köpenyes, Illithor Balkian vette pártfogása alá, és segítette fejlődését. Nem egyszer kiállt mellette vita esetén is, hiszen az ifjú némileg saját magára emlékeztette.
Tethys természete sokat csiszolódott a Toronyban töltött évek alatt. Beavatása után azonban szeretné elhagyni a Tornyot, s inkább kalandorként kamatoztatná tudását vándorlásai során.

Idea: a merev szabályok gátolják a szabadság megélését.
Ezért szereti úgy alakítani a dolgokat, ahogy szerinte megfelelő lenne. Aztán itt összetűzésbe kerülhet másokkal.

Thetys Quimenor

Széthullott birodalom High_God Tethys